Rize BİLSEM Emniyet İçin Yüz Koruyucu Siperlik Üretti

Rize BİLSEM Emniyet İçin Yüz Koruyucu Siperlik Üretti
Rize Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından Polis Haftası dolayısıyla Rize İl Emniyet Müdürlüğü personeli için üretilen yüz koruyucu siperlikler, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’a teslim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Polis Haftası dolayısıyla, aralarında Rize Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi’nin de yer aldığı 150 Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) üretilen yüz koruyucu siperlikler, emniyet güçlerine teslim edilmeye başlandı.

MEB'in Sağlık Bakanlığı personeline verdiği destek, Polis Haftası dolayısıyla emniyet personeline de sağlanmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu kapsamda 250 bin yüz koruyucu siperin emniyet güçleri için üretileceğini açıklamıştı.

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında BİLSEM'ler tarafından 3 boyutlu yazıcılar kullanılarak üretilen yüz koruyucu siperliklerin, 20 bini İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde toplam 40 bini, 81 ilde ücretsiz teslim edildi.

Bu kapsamda Rize İl Emniyet Müdürlüğü için Rize Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından 90 adet yüz koruyucu siperlikler üretildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak beraberinde Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Resul Kul ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Emre Yurdaöz ile birlikte İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’u makamında ziyaret ederek, üretilen yüz koruyucu siperlikleri Gökduman’a teslim etti.

rize-fatma-nuri-erkan-bilim-ve-sanat-merkezi,-rize-emniyeti-icin-yuz-koruyucu-siperlikler-ureterek-il-emniyet-muduru-nurettin-gokduman’a-teslim-etti-(1).jpgrize-fatma-nuri-erkan-bilim-ve-sanat-merkezi,-rize-emniyeti-icin-yuz-koruyucu-siperlikler-ureterek-il-emniyet-muduru-nurettin-gokduman’a-teslim-etti-(5).jpgrize-fatma-nuri-erkan-bilim-ve-sanat-merkezi,-rize-emniyeti-icin-yuz-koruyucu-siperlikler-ureterek-il-emniyet-muduru-nurettin-gokduman’a-teslim-etti-(3).jpgrize-fatma-nuri-erkan-bilim-ve-sanat-merkezi,-rize-emniyeti-icin-yuz-koruyucu-siperlikler-ureterek-il-emniyet-muduru-nurettin-gokduman’a-teslim-etti-(6).jpgrize-fatma-nuri-erkan-bilim-ve-sanat-merkezi,-rize-emniyeti-icin-yuz-koruyucu-siperlikler-ureterek-il-emniyet-muduru-nurettin-gokduman’a-teslim-etti-(2).jpg