Rize Boğaz Ortaokulunda Büyük "YOL"suzluk!

Rize Boğaz Ortaokulunda Büyük "YOL"suzluk!
2 Yıl önce yapımına başlanan Boğaz Ortaokulunda eğitim-öğretim Karadeniz fıkralarını aratmayacak şekilde sorunlarla başladı.

İkili eğitim sisteminin değişmesi ile Çay ortaokulu ve Çiftekavak Polis Amca Ortaokulu birleşimi sonrası yeni yapılan Boğaz Ortaokulunda eğitim-öğretime başlandı. Yolu yapılmayan okul çevre binaların yolunu kullanınca veli, öğrenci ve servisler adeta çile çekiyor.

Gidişi ve gelişi belli olmayan yolda okulun dağılması 1 saati buluyor. Öğrenciler servislere binmekte ve araçları bulmakta zorluk çekiyor. Tam gün eğitime geçen okulda eksiklikler dolayısıyla  öğrenciler yemek yemekte zorlanıyor

bogaz-ortaokulu-1.jpg

Yol sorunu karşısında 870 öğrenci ile eğitime başlanan okulda herkes tepkili. Okul yönetimi çaresizce velileri yatıştırmaya çalışıyor. Eğitime başlanan okulda yol sorununun yanında; akıllı tahtaların yetişmediği, internet bağlantısının olmadığı, perdelerin takılmadığı, kantinin ise yetersiz olduğu, doğalgaz ana hattının ise henüz çekilmemiş olması velileri tedirgin ediyor. 

bogaz-ortaokulu-2.jpg

Rize  Boğaz mahallesinde 3 kat yapılması planlanan okul, zamanla 5 kata çıkarılınca metrekare büyümesi sonrası alan daralması yaşandı. Yapımına başlanmadan yol sorunu tartışılan okul adeta kaderine terkedildi.

whatsapp-image-2019-09-11-at-14.39.jpg

Belediye ekipleri imara açık yolu değiştirerek, 3 metre genişliğindeki bina yolunu okul yolu yapmak istedi. 5 ay önce Belediye, Özel İdare ve Milli eğitim yetkililerinden oluşan ekip incelemelerde bulundu. Rize Milletvekili Muhammed Avcı'nın da yol sorununu çözün talimatıyla çizilen yol projesine okulların açılmasına 15 gün kala ancak başlanıldı.

bogaz-ortaokulu-yol.jpg

Bir idarecinin yakınının olduğu iddiası ile imarda yol olarak görünen arsa planı değiştirilmek istendiği için geciktiği iddia edildi.

Kooperatif yönetimi bina inşaatı tehlikesi yolun tapulu malları olması ve servisler için fiziki olarak kullanıma uygun olmaması nedeniyle zincirle yolu kapatmak zorunda kaldı. 

Okulun inşaat süresince yolu olmadığı için kooperatif üyelerinin izni ile özel mülkle yol ihtiyacı karşılandı. 3 gün boyunca hiçbir yetkilinin uğramadığı okulda veliler gazetecilere dert yandı. Veliler, eğitime açılmakta acele edilen okulun isim değişikliğine de tepki gösterdi.

bogaz-ortaokulu-yol-1.jpg

bogaz-ortaokulu-yolu-1.jpg

bogaz-ortaokulu-1-resim.jpg