Rize, 'Börekçi' ile Ankara’da Temsil Edildi

Rize, 'Börekçi' ile Ankara’da Temsil Edildi
81 İl, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gençlerden Ecdada Mektup yarışmasında dereceye giren gençlerden oluşan 94 kişilik heyet Ankara da resmi programlara katıldı. Rize'yi Meryem Börekçi temsil etti.

Gençlik Haftası olarak kutlanan 15-22 Mayıs tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Temsilci Gençler; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi programlarla kabul edildi.

rize,-meryem-borekci-ile-ankara’da-temsil-edildi-(1).jpg

Çankaya Köşkü'nde 81 ilden gelen gençlik temsilcileri ile buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençlere; “Sloganlarla değil, birikimle hareket edin. Şahsi hedeflerinizde, kariyeri planlamanızda özgüveniniz yüksek olsun. Mutlaka her gün okuyun. Size tavsiyem hangi medeniyet olursa olsun, klasikleri okuyun. Kendi gelişiminiz meslek sahibi olmaya odaklı olmasın.” şeklinde tavsiyelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul edilen gençlere; "Karşımdaki şu güzel topluluğa bakarken birincisi Türkiye'nin güçlü ve müreffeh yarınlarını görüyor ve ümit var oluyorum. Endişe yok. Buna inanıyor buna güveniyorum. Geleceğimiz, umudumuz, istikbalimiz olan yeni Türkiye'nin neferleri siz gençlerle bu mekânda bir araya gelmekten, sizleri burada misafir etmekten büyük mutluluk duyduğumu özellikle ifade etmek isterim." şeklinde hitap etti.

rize,-meryem-borekci-ile-ankara’da-temsil-edildi-(9).jpg

Resmi programlar dışında Ankara’nın ilçelerini ve önemli noktalarını gezip görme imkânı bulan gençler, 20 Mayıs'ta Çanakkale’ye geçip Ecdad’a saygı gezisi yaparak programı tamamladıktan sonra memleketlerine döndü.

rize,-meryem-borekci-ile-ankara’da-temsil-edildi-(2).jpgrize,-meryem-borekci-ile-ankara’da-temsil-edildi-(3).jpgrize,-meryem-borekci-ile-ankara’da-temsil-edildi-(4).jpgrize,-meryem-borekci-ile-ankara’da-temsil-edildi-(5).jpg

rize,-meryem-borekci-ile-ankara’da-temsil-edildi-(6).jpgrize,-meryem-borekci-ile-ankara’da-temsil-edildi-(7).jpgrize,-meryem-borekci-ile-ankara’da-temsil-edildi-(8).jpg