Rize Bu Sahtekârlığı Haketmiyor

Rize Bu Sahtekârlığı Haketmiyor
Ak Parti adayı Kasap’ın 10 Numara projeler diye açıkladığı projelerinin intihal (alıntı) olduğu ortaya çıktı. Kasap’ın Terminal projesi Kırşehir’den, Harikalar Diyarı ise Eskişehir’den alıntılanmış!

Çay TV’nin canlı yayın konuğu olan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, Ak Parti adayı Reşat Kasap’ın seçim vaadi olarak ’10 Numara Projeler’ diye lanse ettiği projelerden Terminal projesinin Kırşehir Belediyesinin web sitesinden alıntılandığını ortaya çıkardı.

Kasap’ın, ‘Rize Harikalar Diyarı’ diye açıkladığı projenin ise Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin yaptırdığı ve Es Aqua Garden olarak işletmeye açılan aquapark projesinin maket fotoğrafı olduğunu bildiren Bekaroğlu, bir akademisyene yakışmayacak şekilde intihal (alıntı) yapan Reşat Kasap adına üzüntü duyduğunu söyledi. İntihalin büyük bir suç olduğunu, yapılması halinde akademik kariyerin sonlanmasına kadar giden sonuçları bulunduğunu vurgulayan Prof. Bekaroğlu, Kasap’ın intihalci konumuna düştüğünü ve bu durumun üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Ak Parti teşkilatının evvela devlet yatırımlarının anlatıldığı bir broşür dağıttığını hatırlatan Bekaroğlu, kendi yapacağı projeleri açıkladıktan sonra, Ak Parti teşkilatı ve adayı tarafından ’10 Numara Projeler’ diye alelacele hazırlandığı besbelli, taklit ve çalıntı projeleri bir kitapçık haline getirerek dağıttıklarını söyledi.

Böylece, Bekaroğlu’nun projelerini açıklaması üzerine alelacele proje hazırlamaya çalışan Ak Parti teşkilatı, Kasap’ı intihalci konumuna düşürmüş oldu.