Rize Bu Uyarıya Kulak Ver!

Rize Bu Uyarıya Kulak Ver!
Rize İl Sağlık Müdürlüğü 'nden vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı yapıldı. İşte vatandaşlarımızın dikkatli olunmasının istenildiği o uyarı:

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Sağlık Bakanlığı adına ürün sattıklarını söyleyen şahıs ve firmalara itibar edilmemesini istedi.

Dr. Tepe, yaptığı açıklamada, son günlerde bir takım kişi ve firmaların, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğü adını kullanarak, e-posta ve telefon yoluyla vatandaşlara ulaştığını, kendilerine rahatsızlık türüne göre sağlık ürünleri göndereceklerini, ücretin bir kısmının şahıstan, geri kalan kısmının da Sağlık Bakanlığınca karşılanacağı şeklinde yanlış beyanda bulunduğunu belirtti.

Bu ve benzer şekilde aranan bir çok vatandaşın, Sağlık Müdürlüğü veya Bakanlık tarafından aranıldığını düşünerek konuyu kendilerine aktardığını ifade eden Tepe, ''Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz tarafından hiçbir şekilde vatandaşlarımız telefonla aranarak kendilerine makine önerisinde bulunulmamıştır. Müdürlüğümüz ve bağlı olduğu Sağlık Bakanlığımızın telefonla hastalara herhangi bir makine, ilaç, cihaz önermesi veya göndermesi mümkün değildir. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu şekilde arayan dolandırıcılara itibar etmemesi ve acilen durumu 'Alo 184 Sabim' hattına bildirmeleri gerekmektedir'' diye konuştu.

Rize'nin İkizdere ilçesinde yaşayan İbrahim Saruhan ise Ömer Saruhan adındaki 40 yaşındaki oğlunun küçükken havale geçirdiğini, o günden itibaren yaşamına hasta olarak devam ettiğini anlatarak, ''Yaklaşık on gün önce Sağlık Bakanlığı'ndan aradığını beyan eden bir kişi, siyatik ve romatizmal hastalıklar için masaj makinesi önerdi ve makinenin Sağlık Bakanlığı'ndan gönderileceğini bildirdi. O günden sonra makine gelmedi ve tekrar arayan kişi, makinenin adrese gönderileceğini ve adrese ulaştığında teslim eden görevliye 61 lira ücret verilmesi gerektiğini söyledi'' dedi.

rize-saglik-mudurlugu-uyariyor!-1.jpg

rize-saglik-mudurlugu-uyariyor!-2.jpg