Rize CHP Çayın Duayenlerini Toparlıyor

Rize CHP Çayın Duayenlerini Toparlıyor
Giresun, Trabzon ve Artvin’den Çay Üreticileri, Üretici Birlikleri ve Sektörün Temsilcileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Katılacağı Toplantıyla Rize’de Buluşacak…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Rize İl Örgütü, 2016 Yılı Yaş Çay Kampanyası öncesinde çay üreticileri, üretici birlikleri ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek, çayın sorunları ve çözüm önerilerini tartışacak.

CHP Genel Merkezi ile koordineli olarak ortak yürütülen çalışmalar sonrasında, Türk Çay Sektöründeki üretim, işleme ve pazarlama sorunları ile Türk Çaycılığının geleceği konusunda ortak bir panel-forum düzenleyen CHP Rize İl Örgütü, çalışmada sunulacak bildiri ve raporları da kitaplaştıracak.

Program kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da 15 Nisan’da Rize’ye geleceği ve 2 günlük Rize programında çalışmalara katılacağı bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Rize programına, Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi Üyelerinin yanında birçok Milletvekili ile birlikte çeşitli sivil toplu örgütlerinin de Genel Başkan ve temsilcilerinin de katılacağı öğrenildi.

Çalışmalara ilişkin Rize İl Başkanlığı bünyesinde, il yöneticileri ve ilçe başkanlarından oluşan 22 kişilik bir komisyon oluşturulduğu ifade edilirken; Rize’deki etkinliğe çok sayıda davetlinin de katılacağı kaydedildi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Genel Merkezle koordineli olarak Rize’de düzenleyecekleri ’Çay Panel/Forumu’ için çalışmaları ve program akışı konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade ederek; "Programa Genel Başkanımız da katılacak. Yaş çay kampanyası öncesinde, Türk çayının geleceği açısından farkındalık yaratarak, bölgemizdeki tüm üretici birlikleri ve sektör temsilcileriyle ortak sorunları tartışıp, ortak çözüm arayışlarına ön ayak olmak istiyoruz. Program kapsamında yapılacak konuşmalar, sunumlar ve bildirileri kitaplaştırarak, elle tutulur bir çalışma ortaya koyacağız. Giresun’dan, Trabzon ve Artvin’den üretici birlikleri, sivil toplum kuruluşları, üreticiler Rize’deki bu çalışmada bir araya gelecekler. Hiçbir ayrım yapmadan emeğimize, çayımıza ve geleceğimize sahip çıkarak Türk çaycılığının geleceğini hep birlikte garantiye almak azmindeyiz" dedi.

Rize Kültür Merkezinde 16 Nisan Cumartesi günü sabah 09.00’da itibaren gün boyu sürmesi planlanan çalışma kapsamında, çeşitli üniversitelerden çay ve tarım alanında bilim insanları, ekonomik ve sosyal alanlarda çalışma yapan sivil toplum örgütlerinin Genel Başkan ve temsilcilerinin katılacağı Panel-Forumda çayın geleceği açısından yapılması gerekenler tartışılacak.

Program sonrasında ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bölgedeki çay üreticileri, sivil toplum örgütleri, üretici birlikleri, odalar ve borsalar ile kooperatifler ve Ziraat Odalarının temsilcileriyle bir araya gelerek ’Yuvarlak Masa Toplantısı’ yapacak, sorunları ve çözüm önerilerini dinleyecek. Kılıçdaroğlu, bu toplantının ardından ortak metinle oluşturulan sonuç bildirisiyle birlikte basın toplantısı yapacak ve toplantı sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Rize’deki programı öncesinde 15 Nisan Cuma günü öğlen saatlerinde Rize’ye geleceği ve Fındıklı başta olmak üzere Ardeşen, Pazar ve Çayeli’ni de ziyaret edeceği, akşam da CHP örgütleriyle değerlendirme toplantısı yapacağı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun, 16 Nisan Cumartesi günü Rize’de düzenlenecek Çay Panel-Forumu, Sektör Temsilcileriyle Buluşması ve Basın Toplantısının ardından akşam saatlerinde Rize’den ayrılacağı ve Ankara’ya döneceği belirtildi.