Rize Çocuk Trafik Eğitim Parkında Eğitimler Başladı

Rize Çocuk Trafik Eğitim Parkında Eğitimler Başladı
Rize’de Portakallık Mahallesi sahilinde başlatılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi tamamlandı ve uygulamalı ve teorik deneme eğitimlerine başladı.

İçişleri Bakanlığı ile Rize Valiliğinin hibeleri, Rize Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile hayat bulup Portakallık Mahallesi sahilinde yeşeren Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi tamamlandı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Rize Kentsel Gelişim ve Araştırma Derneği’nin proje hibe desteği almaya hak kazanması ile başlayan proje sürecinde yapım işlerinde sona gelindi ve Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda uygulamalı ve teorik deneme eğitimleri başladı.

Kurumlar arası eşgüdüm ve işbirliğinin Rize Valiliği tarafından sağlandığı projede, işletme Rize Belediyesi, trafik eğitimleri Rize İl Emniyet Müdürlüğü, eğitim zamanları ve okulların eğitim alanına geliş organizasyonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Kamu- STK işbirliğinin önemli bir örneği olan Çocuk Trafik Eğitim Parkları Projesi ile okul öncesi çocuklarla ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı verilerek, okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılması, böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesi hedefleniyor.

rize-cocuk-trafik-egitim-pa-001.jpg