Rize Cumhuriyet Başsavcısı Sekücü, RTEÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

Rize Cumhuriyet Başsavcısı Sekücü, RTEÜ’lü Öğrencilerle Buluştu
Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde “Farkındalık Söyleşileri I” adlı söyleşi gerçekleştirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda “Farkındalık Söyleşileri I” adlı söyleşi düzenlendi. Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü’nün konuşmacı olarak katıldığı söyleşide,  adalet ve hukukun işleyişi, cumhuriyet savcısı ile başsavcıların görev ve yetkileri, mesleğin zorlukları ve güzel yanları ele alındı, hakim ve savcılık üzerine sohbette bulunuldu. Başsavcı Sekücü, öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtladı.

rize-cumhuriyet-bassavcisi-onder-kemal-sekucu,-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-“farkindalik-soylesileri-i”--adli-soylesi-gerceklestirdi-(2).jpg

Adliyelerde hukuku bilen nitelikli personellere ihtiyaç duyduklarını ve Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bu nedenle değerli olduklarını ifade eden Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, “Biz yaptığımız sınavlarda KPSS’den belli bir puanı alıp daktilo sınavında da belirlenen sayıda kelimeyi yazan Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarına mülakatlarda öncelik veriyoruz.” dedi.

onder-kemal-sekucu-(1).jpg

Adliyede çalışmak isteyenlerin KPSS ve daktilo sınavı gibi şekil şartı aşamalarını geçtikten sonra mülakatla işe alındıklarını belirten Başsavcı Sekücü, mülakat aşamasında genel kültür, mesleki bilgiler, kişisel özellikleri değerlendirmek adına sorulan sorulara verilen cevaplar ve mülakat anında kişinin duruşunun, algılama yeteneğinin dikkate alındığını söyledi.

Sekücü, öğrencilere çalışma hayatına başladıklarında işi sevmeleri ve sahiplenmeleri tavsiyesinde bulunarak, “Hangi meslek olursa olsun işinizi severek yaparsanız başarılı olursunuz. Bizim en büyük sıkıntımız personelin işi sahiplenme konusu. İş veriyoruz arkasını takip etmek zorunda kalıyoruz. Öğrendiklerinizin üzerine sürekli bir şeyler koyun, geriye gitmeyin.” diye konuştu.

rize-cumhuriyet-bassavcisi-onder-kemal-sekucu,-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-“farkindalik-soylesileri-i”--adli-soylesi-gerceklestirdi-(8).jpg

Mesleğinin kendisine sosyal ve kişisel anlamda değer kattığını da ifade eden Başsavcı Sekücü, “Adaletli olduğumuzu topluma, vatandaşlara hissettirmek için biraz daha içe dönük olmamız gerekiyor. Siyasi, şahsi düşüncelerimizin bilinmemesi konusunda ciddi bir çaba gösteriyoruz. Mesleğimiz bizi belli bir kalıba sokuyor ve içe dönük kalmamıza neden oluyor.  Kişisel anlamda bizi en çok zorlayan bu.” dedi.

onder-kemal-sekucu-(2).jpg

Sekücü, adliyedeki dosya ve evrak sayısına bakıldığında Rize’nin huzurlu bir şehir olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

Söyleşinin ardından, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından günün anısına Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü’ye plaket takdim edildi.

rize-cumhuriyet-bassavcisi-onder-kemal-sekucu,-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-“farkindalik-soylesileri-i”--adli-soylesi-gerceklestirdi-(9).jpgrize-cumhuriyet-bassavcisi-onder-kemal-sekucu,-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-“farkindalik-soylesileri-i”--adli-soylesi-gerceklestirdi-(1)-001.jpgrize-cumhuriyet-bassavcisi-onder-kemal-sekucu,-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-“farkindalik-soylesileri-i”--adli-soylesi-gerceklestirdi-(5).jpgonder-kemal-sekucu-(3).jpg

rize-cumhuriyet-bassavcisi-onder-kemal-sekucu,-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-“farkindalik-soylesileri-i”--adli-soylesi-gerceklestirdi-(4).jpgrize-cumhuriyet-bassavcisi-onder-kemal-sekucu,-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-“farkindalik-soylesileri-i”--adli-soylesi-gerceklestirdi-(10).jpgrize-cumhuriyet-bassavcisi-onder-kemal-sekucu,-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-“farkindalik-soylesileri-i”--adli-soylesi-gerceklestirdi-(11).jpg