Rize Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde Eğitim Sınıfı Açıldı

Rize Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde Eğitim Sınıfı Açıldı
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rize’de bir ilke imza atarak Rize Devlet Hastanesi bünyesinde “Hastane Özel Eğitim Sınıfı” açtı. Açılışı Vali Kemal Çeber, gerçekleştirdi.

Rize Valisi Kemal Çeber, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü ‘Evde Eğitim’ uygulamasının bir başka ayağı olan projede 1 haftadan uzun süre hastanede kalacak olan hasta çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları adına Rize Devlet Hastanesinin çocuk servisi katında eğitim sınıfının açılışını yaptı. Ders tahtasına ilk yazıyı Vali Çeber ‘Sağlık en önemli varlıktır, her şey çocuklarımız için’ şeklinde yazdı.

Vali Çeber açılış esnasında yaptığı kısa açıklamada; ‘Çocuklarımız tedavilerini görürken öte yandan eğitimlerini etkileyecek açıklıklar oluşuyordu bu projemizle çocuklarımızın derslerinden geri kalmamalarını ve kendilerini burada yalnız hissetmemelerini sağlamaya çalıştık’ dedi.

Vali Kemal Çeber’e Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçal ve hastane yetkilileri eşlik etti. Vali Çeber daha sonra çocuk servisini ziyaret ederek burada tedavi gören çocuklarla vakit geçirdi.

rize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(11).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(3).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(5).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(6).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(10).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(12).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(2).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(7).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(8).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(9).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(1).jpgrize-devlet-hastanesi-cocuk-servisinde-egitim-sinifi-acildi--(4).jpg