Rize Devlet Hastanesi'nde Doktor Palyaçolar İlgi Odağı Oldu

Rize Devlet Hastanesi'nde Doktor Palyaçolar İlgi Odağı Oldu
Rize Devlet Hastanesi'nde küçük büyük herkese ilaç olarak bir doz kahkaha yazan Palyaço Doktorlar, neşe kaynağı oldu.

Rize Devlet Hastanesi hasta memnuniyeti açısından yenilikte sınır tanımıyor. Hastanede tedavi görmekte olan hasta ve yakınları için birçok yeniliği faaliyete geçiren hastane yönetiminin son yeniliği "Palyaço Doktorlar" oldu. Rize'de amatör tiyatro oyuncuları tarafından oluşturulan "doktor palyaçolar" hasta ve yakınlarıyla beraber hastane personeline ani ziyarette bulunarak onlara moral aşılayıp mutluluk reçetesi yazıyor!

Hastanede bugün doktor olarak hizmet veren doktorlar sizin bildiklerinizden değildi. Ellerinde şişirdikleri balonlarıyla reçete yerine sihirbazlık numaraları yapan palyaçolar hastanede tedavi gören çocukları ziyaret ederek onlara balon hediye ederken küçük büyük herkese ilaç olarak bir doz kahkaha yazdı.

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-1.jpg

Doktor palyaçoları karşısında gören çocuklardan bazıları ilk defa palyaço görmenin tedirdinliğini yaşarken birçok çocuk ise palyaçolarla eğlenceli dakikalar yaşayarak uygulamanın verdiği mutluluğu yüzlerine yansıttılar. Doktor palyaçoları karşılarında gören tedavi görmekte olan hasta yakınları ve hastalar ise hastanedeki uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını belirttiler.

olay53 haber muhabirimize "Hasta yatağımda yatarken, doktor palyaçoların odaya geldiklerinde moralim düzeliyor. Arada bir gelsinler” diye konuşan hastaların yanısıra oğlunun yanında refakatçi olarak kalan başka bir kişi ise palyaço doktarların odadan içeri girdikleri anda yadırgadığı bu hizmeti şimdi çok keyifli bulduğunu belirterek, “Birkaç günden beri hastanede yatan oğlumun palyaçoları gördüğü zamanki şaşkınlığı ve mutluluğunu gözlerinden okumak bana ayrı bir mutluluk verdi. Uzun zamandır oğlumu bu şekilde görmemiştim. Uygulamanın devam etmesini diliyorum” dedi.

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-3.jpg

Palyaço doktorları bir anda karşılarında gören hastane personeli ile hemşireler ise "Uygulamadan sadece çocuklar değil, anneleri de mutlu. Yüzleri gülüyor. Ne de olsa çocukları mutlu. Bizlerde onlar gibi uygulamanın devam etmesinden yanayız" dedi.

Girdikleri her odadan kahkahalar yükselmesini sağlayan doktor palyaçolara ilgi yoğun olurken çocuklar ve aileler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Hastane personeline de sürpriz ziyaretler gerçekleştiren palyaçolar Hastane Başhekimi Opr. Dr. Hasan Basri Velioğlu'nu da odasında ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-4.jpg

Uygulama hakkında haber  muhabirimize açıklamada bulunan Başhekim Opr. Dr. Hasan Basri Velioğlu yaptığı açıklamada, "Bugün burada başlattığımız bu uygulama ile amacımız hastanede bulunan hastalara, ailelerine ve hastane personeline neşe, kahkaha ve keyif için bir fırsat oluşturmaktır. Gülmenin insan bedeni ve ruhu için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Belki başlangıçta bu uygulamamız yadırganabilir ancak zamanla bu uygulamayı yapmakla ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır. Doktor palyaçolarımız haftada birgün hastanemizi ziyaret etmeye devam edecektir. Personelimizle beraber hastanemizde tedavi gören hastalarımız ve hasta yakınlarına yönelik daha önce birçok sosyal kültürel faaliyetlerimiz olmuştu. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki günlerde devam edecektir. İlerleyen günlerde hasta ve yakınlarına yönelik gazete, dergi, kitap gibi materyalleri hizmetlerine sunacağız" dedi.

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-2.jpg

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-5.jpg

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-1.20120322010351.jpg

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-2.20120322010408.jpg

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-3.20120322071158.jpg

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-4.20120322071211.jpg

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-5.20120322071224.jpg

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-7.jpg

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-8.jpg

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-9.jpg

rize-devlet-hastanesinde-doktor-palyacolar-ilgi-odagi-oldu-10.jpg