Rize Devlet Hastanesi'ndeki Taşeron İşçiler de Sendikalaşıyor

Rize Devlet Hastanesi'ndeki Taşeron İşçiler de Sendikalaşıyor
Rize’deki hastanelerde çalışan taşeron işçiler, Hizmet İş Sendikasına üye olmaya devam ediyor.

Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan taşeron işçilerden sonra Rize Devlet Hastanesi’ndeki taşeron işçiler de Hizmet İş Sendikasına üye oluyor.

Hizmet-İş Sendikasının taşeron işçilerle ilgili bölgemizde başlattığı yoğun kampanya kapsamında Rize Devlet Hastanesi’nde çalışan taşeron işçilerle Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca bir araya geldi.

rize-devlet-hastanesi-iscileride-hizmet-is-dedi-2.jpg

Karşılıklı bilgi alış verişiyle gerçekleşen toplantıda konuşan Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, taşeron işçiliğinin ülkemizin özellikle çalışma saatleri açısından kangren olmuş sorunlarından birisi olduğunu kaydederek, taşeron işçilerin sorunlarını yakından bildiklerini ve bu sorunları takip ettiklerini söyledi.

rize-devlet-hastanesi-iscileride-hizmet-is-dedi-8.jpg

Hizmet – İş Sendikası olarak taşeron işçilerin çalışma koşulları, ücret düzeyleri ve diğer sorunların çözümü için çaba sarfettiklerini ifade eden Alaca, şunları kaydetti: Bildiğiniz gibi bu bir süreçtir. Sürecin henüz başındayız. Örgütlenip inşallah işyerlerinde yetkiyi aldığımızda hep birlikte toplu iş sözleşmesi sürecine kilitleneceğiz. Bu süreci sizlerle birlikte öneri, görüş ve istekleriniz doğrultusunda yürüteceğiz. Biz sadece ücret sendikacılığıyla sınırlı bir sendikacılık yapmıyoruz. Sorunu temelden kavrayıp çözen bir anlayışın sahibiyiz ve bunun için çaba sarf ediyoruz.

rize-devlet-hastanesi-iscileride-hizmet-is-dedi-5.jpg

Biz sonuna kadar bize güvenip, üye olan arkadaşlarımızın arkasındayız. Her türlü hukuki desteğimizle arkadaşlarımızın haklarını savunacağız. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Bölgemizdeki tüm taşeron işçi kardeşlerimizi sendikamız çatısı altında örgütlenmeye bekliyoruz.

Toplantının ardından ise hastanede çalışan taşeron işçilerin sendika üyelikleri gerçekleştirildi.

rize-devlet-hastanesi-iscileride-hizmet-is-dedi-6.jpg

rize-devlet-hastanesi-iscileride-hizmet-is-dedi-7.jpg

rize-devlet-hastanesi-iscileride-hizmet-is-dedi-1.jpg

rize-devlet-hastanesi-iscileride-hizmet-is-dedi-4.jpg

rize-devlet-hastanesi-iscileride-hizmet-is-dedi-3.jpg