Rize Dikkat ! İl Genelindeki Nüfus Müdürlükleri Artık Bu Şekilde Çalışacak

Rize Dikkat ! İl Genelindeki Nüfus Müdürlükleri Artık Bu Şekilde Çalışacak
Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi, il genelindeki tüm nüfus müdürlüklerindeki işlemlerin zorunlu ve acil haller dışında randevulu gerçekleştirileceğini bildirdi.

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye yönelik alınan kararlar kapsamında kentte ek tedbirler alındığını belirtti.

Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı kararla kentte kamu kurumlarında mesai saatlerinin 10.00-12.00, 12.30-16.00 şeklinde değiştirildiğini hatırlatan Tüfekçi, bu kapsamda Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü olarak belirtilen mesai saatlerinde hizmet vereceklerini ve kent genelinde zorunlu ve acil haller dışında sadece randevulu hizmet vereceklerini kaydetti.

Vatandaşların il genelindeki T.C kimlik kartı, pasaport, sürücü belgesi, yeni doğum ve adrese ilişkin gibi işlemleri sadece randevulu olarak gerçekleştirebileceklerini kaydeden Tüfekçi, Alo 199’dan veya kurumun randevu için oluşturduğu internet sayfası http://randevu.nvi.gov.tr ‘den randevu alınması gerektiğini belirterek, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için mutlaka randevu almaları gerektiğini yineledi.