Rize, DOKA ile Dünya'ya Açıldı

Rize, DOKA ile Dünya'ya Açıldı
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen 5. Uluslararası Cidde Turizm ve Seyahat Fuarı (JTTX 2015)'e katıldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımına bölgenin turizm bakımından en önemli pazarı konumundaki Suudi Arabistan’da devam edilirken, Rize Valisi Ersin Yazıcı, DOKA heyetiyle birlikte Suudi Arabistan’ın en büyük organizasyonlarından olan fuar ve ülke genelinde mutlaka görülmesi gereken etkinlikler arasında ilan edilen 5. Uluslararası Cidde Turizm ve Seyahat Fuarına (JTTX 2015)’na katıldı. Tatil ve seyahat sektöründen temsilcilerin katıldığı fuarda, DOKA Heyeti, hizmet sektörü temsilcileri ile ziyaretçilerle bir araya geldi.

doka,-suudi-arabistan’in-cidde-kentinde-duzenlenen-5.-uluslararasi-cidde-turizm-ve-seyahat-fuarina-katildi-4.jpg

Fuar ile ilgili açıklamada bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı, bölge turizminin gelişip kalkınması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ve bu uğurdaki çalışmalarını bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Vali Yazıcı, "Oluşturulan çalışma gruplarında (workshop), fuara katılan temsilcilerimiz ve kalkınma ajansı uzmanlarımız, yabancı turizmciler ile bire bir görüşmeler yaparak, bölgenin sahip olduğu turizm potansiyeli ayrıntılarıyla anlatılıyor. Bu fuarın, Rize’mizin tanıtımına önemli katkılar sunacak olmasından dolayı mutluyuz. Rize’nin, yakın bir gelecekte turizmin parlayan yıldızı olması yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.“ dedi.

doka,-suudi-arabistan’in-cidde-kentinde-duzenlenen-5.-uluslararasi-cidde-turizm-ve-seyahat-fuarina-katildi-1.20150204205437.jpg

Rize’nin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin layıkıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, fuarın aynı zamanda turizmin gelişimi hakkında yeni fikirlerin tartışılması için de zemin oluşturacağının altını çizdi.

Orta Doğu ve Araplar tarafından Doğu Karadeniz için yoğun talep olduğunu anlatan Vali Yazıcı, buna karşılık verebilmek içinde başta valilik ve belediyeler olmak üzere yerel yönetimler ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

doka,-suudi-arabistan’in-cidde-kentinde-duzenlenen-5.-uluslararasi-cidde-turizm-ve-seyahat-fuarina-katildi-2.jpg

Vali Yazıcı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) destek ve katkılarıyla, 03-08 Şubat 2015 tarihleri arasında Cidde’de gerçekleştirilen, JTTX 5.Uluslararası Cidde Turizm ve Seyahat Fuarı'nın, blgemizin de geniş bir stant ile temsil edildiğini ve fuarda turizmciler ile gerçekleştirilen çalışma ve karşılıklı görüşmelerle, Rize’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerin ve yatırımlar için sahip olduğu avantajların tüm yönleriyle tanıtıldığını ifade etti.

doka,-suudi-arabistan’in-cidde-kentinde-duzenlenen-5.-uluslararasi-cidde-turizm-ve-seyahat-fuarina-katildi-5.jpg

Bireysel ve kurumsal olarak çok sayıda kişinin ziyaret ettiği DOKA standına Türk Temsilcilikleri, Cidde Ticaret Odası heyeti, Arap Turizm Örgütü Heyetlerinin yanı sıra yabancı basın mensupları da yoğun ilgi gösteriyor.

Fuar etkinliğine, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Rize Valisi Ersin Yazıcı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri, Artvin Valisi Kemal Cirit, Giresun Valisi Hasan Karahan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım katılıyor.

doka,-suudi-arabistan’in-cidde-kentinde-duzenlenen-5.-uluslararasi-cidde-turizm-ve-seyahat-fuarina-katildi-6.jpg

doka,-suudi-arabistan’in-cidde-kentinde-duzenlenen-5.-uluslararasi-cidde-turizm-ve-seyahat-fuarina-katildi-3.jpg