Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yeni Başhekimi Türüt

Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yeni Başhekimi Türüt
Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Görev Değişimi. Yeni Başhekim Görevine Başladı.

Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanan Doç. Dr. Hasan Türüt; hedeflenin, hastalarımıza daha modern ve çağdaş bir sağlık hizmeti vermek, hasta memnuniyetini esas almak, marka eğitim ve uygulama hastanesi olmak çabası içerisinde olacaklarını söyledi.

Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Rize Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın, Rize Üniversitesi Rektörlüğüne tek aday olarak seçime girmesi ile boşalan Başhekimlik görevine Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan TÜRÜT atandı.

Rize Üniversitesinin Rektörlük görevini normal şartlarda 17 Mayıs 2011 tarihinde devralacak olan Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın atamadaki bu tercihi, Tıp camiası ve kamuoyu tarafından takdirle karşılandı. Bilindiği üzere 26.04.2011 tarihinde Sağlık Bakanlığı, Rize Valiliği ve Rize Üniversitesi Rektörlüğü ile Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortak kullanım protokolü imzalanmıştı.

Doç. Dr. Hasan TÜRÜK Kimdir?

rize-egitim-ve-arastirma-hastanesi-bashekimi-hasan-turut.jpg

1974 yılında Rize dünyaya gelen Doç. Dr. Hasan TÜRÜT başarılarla süslediği ilköğrenim ve lise eğitiminden sonra 1999 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Rize/İkizdere Sağlık Grup Başkanlığında meslek hayatına başladı. 2001 yılında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi bölümünü kazanan Dr. Hasan TÜRÜT 2005 yılında uzmanlık diplomasını aldı.

Uzmanlık eğitimi sonrası 2005 yılında Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde görev yaparken aynı yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı kurucu başkanlığı ve Acil Tıp Klinik Yöneticiliği yaptı. 2008 yılında Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilin Dalına Kurucu Başkan olarak atandı. Fakülte Yönetim Kurul Üyeliği, Fakülte Kurul Üyeliği yanısıra Rize Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Şefliği görevini halen sürdürmekte.

Başarılı bir eğitim hayatının ardından meslek hayatında da kısa sürede başarıyı yakalayan Dr. Hasan TÜRÜT alanıyla ilgili yurtiçi ve yurtdışında yayınlanan makale ve çalışmalarıyla meslek alanında önemli ellinin üzerinde bilimsel yayına imza attı. Ulusal ve uluslararası pek çok kongre ve çalışmaya katıldı.

Mesleğinin aranan, bilgi ve tecrübesine güvenilen nadir kişilerinden olan, hastaları ve Rize halkı tarafından sevilen Doç. Dr. Hasan TÜRÜT;  Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kurulup, gelişip büyümesinde de büyük katkıları olan Prof. Dr. Arif Yılmaz hocamızdan devraldığımız bu bayrağı, hocamızın bilgi ve birikimi ışığında, yeni birim ve ünitelerin açılması, farklı dal ve branşlarda hastalara en iyi hizmetin verilebilmesi için şahsi gayretlerimizi ortaya koyacağız dedi.

Evli ve iki çocuk babası olan Doç. Dr. Hasan TÜRÜT iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.