Rize, EMITT İçin Gün Sayıyor

Rize, EMITT İçin Gün Sayıyor
Dünyanın 5’inci büyük turizm organizasyonu olan EMITT Fuarı’nda Rize bütün taraflarıyla, tek çatı altında temsil edilmeye hazırlanıyor.

EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında gerçekleştirilecek. Başta Rize Valiliği olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,  Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Rizem ve Ayder Kültür Turizm Dernekleri ve bölgede faaliyet gösteren otel ve acentalar 4 gün boyunca Rize standında katılımcılarla bir arada olacak.

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, fuar hakkında yaptığı açıklamada, fuarın bu yıl 19’uncusunun düzenleneceğini kaydederek, "Gelişen turizm potansiyeli, doğal ve kültürel farklılığıyla yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler için de cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Rize’nin bu yıl daha geniş bir katılımla temsil edileceği fuarda, Rize kültürü, tarihi, doğası, folkloru, müziği, otantik mimarisi, özgün yemekleri ve misafirperverliğinin paylaşılacağı kapsamlı bir tanıtım faaliyeti yürütülecek." dedi.

Rize Valiliği’nin hazırlamış olduğu Zilkale, kemer köprü, tarihi Fındıklı Konağı, dere, canlı alabalık ve atmaca temalı, ayrıca gerçek çay toplama imkanı da sunan doğa konseptli Rize standının geçen sene gerçekleştirilen Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Hocaoğlu, Rize standının bu yıl geçen yıla oranla daha yoğun ilgi çekmesini beklediklerini ve Rize’de sınırlı miktarda üretilen ve ender bulunan beyaz çayın Rize standında bu yıl ilk kez ziyaretçilerin beğenisine sunulacağını kaydetti.

EMITT Fuarı'nın, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED), Turizm Yatırımları Derneği Ortaklığı (TYD) ve THY A.O. sponsorluğunda, EKIN-ITE Group tarafından düzenlendiğini sözlerine ekleyen Hocaoğlu, "EMITT Fuarı’na 70’den fazla ülkeden 4500’ü aşkın sektör temsilcisi katılacak. Türkiye’nin önde gelen bütün seyahat acentalarının, tur operatörlerinin, otellerinin, ayrıca belediyelerin, valiliklerin ve sivil toplum örgütlerinin katılacağı fuarı geçen sene 136.000 kişi ziyaret etmişti." şeklinde konuştu.