Rize, EMITT’le Dünyaya Açıldı

Rize, EMITT’le Dünyaya Açıldı
Rize, 19’uncu kez kapılarını 71 ülke ve 4 bin 500’ü aşkın kuruluş ve beldenin yer aldığı ziyaretçilere açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’te yerini aldı.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla 19’uncu kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarın açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrrahman Arıcı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda yerli, yabancı dernek ve federasyon temsilcileri katıldı. 71 ülke ve 4 bin 500’ü aşkın kuruluş ve beldenin yer aldığı fuarın açılışında protokol üyeleri birer konuşma yaptı. Ardından İstanbul Valisi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş fuar alanındaki stantları gezerek bilgi aldı.

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-1.jpg

Rize Valiliği öncülüğünde Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Çaykur’un katıldığı Uluslararası Emitt Fuarı, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında tanıtıma başladı.

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-12.jpg

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-2.jpg

Emitt Fuarı açılışına Rize'yi temsilen Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı ve Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şefik Aygöl, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Çaykur Genel Müdürü Yardımcısı Turgay Turna ve kurum çalışanlarından oluşan görevliler katıldı.

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-7.jpg

81 ayrı ilden Anadolu Kültürlerinin yarıştığı Emitt Fuarında Rize Valiliği tarafından bir stant oluşturuldu. Oluşturulan stantta Rize'nin turizm alanları, yöresel gıda ürünleri ve kendine özgü mimarisi anlatılıyor. Ayrıca Rize Belediyesi bünyesinde fuara katılan yöresel müzisyenler ilimizin yöresel çalgı aletleri tulum, kemençe ve armoniyi dünyaya tanıtıyor.

Rize’nin kültür ve değerlerinin ortaya konulduğu Uluslararası Fuarda amaç Rize’yi turizm sektöründe daha ileriye taşımak.

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-9.20150122161757.jpg

RİZE STANDI İLGİ ÇEKİYOR

Turizm şehri olan Rize’ye daha çok turist çekmek ve ilimizi dünyaya tanıtmak adına Rize Valiliği tarafından kurulan stand, ilk gün olmasına rağmen ziyaretçi akınına uğruyor. Çayın Başkenti olan Rize’nin yeni bir ürünü olan beyaz çay ziyaretçilere tanıtılıyor. Kemençe ve tulum sesiyle dikkat çeken stantta ilimizin turizm alanında aktif bir şehir olduğu, hazırlanan kitapçık ve broşürlerle insanlara aktarılıyor.

Ayrıca Rize standına gelen misafirlere Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından çeşitli hediyeler takdim ediliyor.

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-4.jpg

BAŞKAN KASAP, KOLUNDA ATMACA İLE TRT’YE RÖPORTAJ VERDİ

Uluslararası Emitt Fuarına katılan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, koluna almış olduğu Atmaca ile TRT Haber’e röportaj verdi.

TRT Habere yapmış olduğu açıklamasında Başkan Kasap; ”Rize Valiliğimizin öncülüğünde Rize Belediyesi olarak, Rize’nin Turizm alanında diğer paydaşları ile birlikte ilimizi en iyi şekilde tanıtma çabası içerisindeyiz. Rize denince akıllara çok şey geliyor. Fakat başta çay gelmektedir. Bu anlamda ilimizde her gün daha da gelişen çay üretiminde Siyah Çay ve Yeşil Çay üretiminin yapıldığı bilinmektedir. Bu yıl yeni üretilen farklı bir çayla buraya geldik ve beyaz çayı dünyaya tanıtıyoruz. Burada şirin ilimizin yaylasının, muhteşem doğasının, yemek kültürünün tanınması için çaba sarf ediyoruz. Kolumda görünen kuş türü Atmaca eğitilerek Rize’de avcılıkta kullanılan bir hayvandır. Bu gibi Ulusrarası Fuarların ilimize katkısı büyük olacağına inanıyoruz. Rize’yi daha büyük bir Turizm şehri yapmayı hedefliyoruz” dedi.

resat-kasap.20150122161824.jpg

Ayrıca fuar içerisinde bulunan Rize standı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok tarafından ziyaret edildi. Ziyaretler sonrasında Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından misafirlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-13.jpg

emitt-fuari-acildi.jpg

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-3.jpg

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-5.jpg

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-6.jpg

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-8.jpg

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-10.jpg

uluslararasi-emitt-fuarinda-rize-yerini-aldi-11.jpg