Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi Şehit Eden Polis Memurunun Yargılanmasına Devam Edildi

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi Şehit Eden Polis Memurunun Yargılanmasına Devam Edildi
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi 11 Aralık 2018 tarihinde makamında şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun 2. duruşması tamamlandı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 20 Şubat 2020 günü 14.30'a ertelendi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesinde Ağır Ceza Başkanı Adem Amaç başkanlığındaki duruşma yaklaşık 1 saat 15 dakika gecikmeli olarak başladı. Duruşmaya Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin ailesinin vekaletini gönüllü olarak üstlenen Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Altuğ Verdi'nin ağabeyi Ertunç Verdi, yaralanan polis memuru Yiğitcan Köksal katıldı.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi makamında şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, Kırıkkale F Tipi yüksek güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan duruşmaya görüntü olarak katılırken, duruşmada dönemin Derepazarı İlçe Emniyet Amiri Ahmet Akkan'ın ifadesi alındı.Akkan, sanığın emri altında çalıştığını ve çalıştığı dönemde okuyabilmesi için kendisine kolaylık gösterdiğini, ilçede çalışmasının kendisi için bir avantaj olduğunu, buna rağmen tayin gerekçesini ileri sürerek, gitmek istediğini söyledi.  

Duruşmada avukat Sedat Özyurt, olay günü emniyet personelinin tutumları hakkında soruşturma talep etti. Sanık Sarıcaoğlu, tanığın yanlış beyanda bulunduğunu öne sürerek, buna karşılık salonda bulunan polis memuru Kadir Durmuş'un dinlenmesini istedi.

Tanık Durmuş da olay sonrası sanık ile görevlendirilmesi nedeniyle mahkemede görüştüğünü, yaşanan olaylarla ilgili çok fazla bir bilgisi olmadığını belirtti.

Sanık, tanıkların ifadesine karşılık detaylı yazılı bir ifade vereceğini belirterek, "Telefonla canlı yayın yapmadım telefonla görüntü kaydetmedim. Sadece telefon elimdeydi. İsteğim dışında Rize'den gönderildim. Rize'de duruşmaya katılmak istiyorum" dedi. Avukat Sedat Öztürk, dönemin Derepazarı İlçe Emniyet Amiri Ahmet Akkan'ın beyanına göre sanığın eşinin hastaneye polislerden önce gittiğini ve olay günüyle ilgili sanığın eşinin telefon detaylarının incelenmesini istedi.

Verdi ailesinin avukatı Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, sanığın TCK'nin 32. maddesine istinaden akıl sağlığının bozuk olmadığını beyan ederek, şunları söyledi: "Bu raporun aldırılması sadece yargılamayı sürüncemede bırakacaktır. Sanığın mermi namluda bir şekilde gezmesi, devamında eylemi gerçekleştirdikten sonra facebook üzerinden canlı yayın yapması ne kadar soğukkanlı bir şekilde eylemi tasarladığını ortaya koymaktadır. Derepazarı ilçesi, il merkezine çok yakın bir yer, orada çalışmak avantaj olduğu için hakkında herhangi bir adaletsiz tutum söz konusu değildir. Bu haliyle dosya tamamlanmıştır. Kendisine en ağır şekilde ceza verilsin."

Sanığın ve avukatların dinlemesinin ardından mahkeme heyeti, tanık Turgay Çarkıt hakkında yazılan talimat cevabının dönüşünün beklenmesine, sanığın TCK 32. maddesi kapsamında ceza ehliyeti olup olmadığı yönünde rapor aldırılması hususunda Rize Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan müzakere cevabının dönüşünün beklenmesine ve sanığın Rize il merkezinde hazır olarak savunma yapma konusundaki talebinin bir sonraki celse değerlendirerek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 20 Şubat 2020 günü 14.30'a ertelendi.

Rize Emniyet Müdürü Verdi’yi Şehit Eden Polis Memurunun Yargılanması

Rize Emniyet Müdürü Verdi’yi Şehit Eden Polis Memurunun Yargılanması