Rize Emniyet Müdürü Gökduman: "Rize Yaşanabilir, Güvenli ve Huzurlu Bir İlimiz"

Rize Emniyet Müdürü Gökduman: "Rize Yaşanabilir, Güvenli ve Huzurlu Bir İlimiz"
Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda "Genel olarak baktığımızda Rize gerçekten asayiş anlamında yaşanabilir, güvenli ve huzurlu bir ilimiz" dedi.

Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, "Genel olarak baktığımızda Rize gerçekten asayiş anlamında yaşanabilir, güvenli ve huzurlu bir ilimiz." dedi.

Gökduman, Emniyet Müdürlüğü sosyal tesislerinde bir araya geldiği gazetecilerden emniyetle olan ilişkileri, talepleri, basının sorunları ve çalışma koşulları hakkında bilgi aldı.

İlin sorunları hakkında gazetecilerle görüş alışverişinde bulunan Gökduman, Rize'nin huzurlu bir il olduğunu söyledi.

Gökduman, 2019 yılında Rize'de terörle mücadele, asayiş, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ile narkotik olaylarına karışan 6 bin 710 kişi, adli makamlarca haklarında yakala emri tanzim edilen 916 kişi olmak üzere toplam 7 bin 626 kişinin yakalandığını, bunlardan 571'inin sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığını belirtti.

nurettin-gokduman-rize-il-emniyet-muduru-(3).jpg

Asayiş olaylarına bakıldığında 2019 yılı içerisinde Rize'de sadece bir cinayet meydana geldiğini ifade eden Gökduman, şunları kaydetti: "895 kasten yaralama olayı meydana gelmiş. Bunların 14'ü silahlı yaralama. Kamuoyunda genel bir algı var. Karadeniz'de ve Rize'de çok sayıda adam yaralama, adam öldürme var gibi bir algı var ama bu yanlış bir algı. Rakamlar da bunu ortaya koyuyor zaten. Bir yıl içinde sadece bir cinayet var. Genel olarak baktığımızda Rize gerçekten asayiş anlamında yaşanabilir, güvenli ve huzurlu bir ilimiz."

Gökduman, huzuru sağlamak için Rize'nin giriş yönlerinde 24 saat esaslı uygulamaları olduğunu belirterek, "Alipaşa, Fındıklı uygulama noktası bir de İkizdere'de uygulama noktalarımız var. Buralarda günün 24 saati ilimize girip çıkan araç ve şahıslar kontrol ediliyor ve aramalar yapılıyor. Daha sonra yollarına devam etmeleri sağlanıyor." diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Gökduman, FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadelede Rize’de bugüne kadar 1131 şüphelinin FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan yakalanarak adli mercilere sevk edildiğini, bunlardan 386’sının tutuklandığını, 294 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ve 420 şüphelinin ifadelerinin ardından savcılık ve emniyetten serbest bırakıldığını kaydederek, firar durumunda bulunan 31 kişinin ise yakalanma yönündeki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Gökduman, ayrıca diğer illerde yürütülen soruşturmalar kapsamında Rize’de yakalanan 53 kişinin ilgili il emniyet müdürlüklerine teslim edildiğini söyledi.

nurettin-gokduman-rize-il-emniyet-muduru-basin-mensuplariyla-(1).jpg