Rize Emniyeti Hırsızlara Göz Açtırmadı 4 Hırsız Tutuklandı

Rize Emniyeti Hırsızlara Göz Açtırmadı 4 Hırsız Tutuklandı
Osmaniye’den gelip Rize’de evden hırsızlık yapan 2’si kadın 2’si erkek 4 kişi Giresun’da yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince Hırsızlığı Önleme ve Failleri Yakalamaya yönelik olarak yürütülen çalışmalarda; geçtiğimiz günlerde Rize’nin Portakallık ve Bağdatlı Mahallesinde hırsızlık yapan H.U. M.G. K.A. ve yaşı küçük S.K, Rize İl Emniyet Müdürlüğünün Mobese Kameraları, Taşıt Plakalar Tanıma Sistemi ve Çevre Güvenlik Kameraları üzerinde titizlikle yapılan incelemeler sonrası Giresun’da yakalandı.

rizede-hirsizlik-zanlilari-tutuklandi-(1)-001.jpg

Dün akşam saatlerinde Giresun’da yakalanan ve Rize’ye getirilen çok sayıda hırsızlık olayını gerçekleştiren 2’si kadın 2’si erkek olan 4 zanlının hırsızlık yapmak için Rize’ye geldikleri öğrenildi.

06 Plakalı bir araçla Rize’ye  hırsızlık için gelen zanlıların özellikle anahtarla kilitlenmeyen evleri hedef seçtikleri ve kilit düşürme aparatları ile kilitlenmeyen ev kapılarını zorlanmadan açtıkları bilgisine ulaşılırken, zanlıların aracında yapılan aramada 2 adet silah ve bu silahlara ait şarjör ve mermi, çok sayıda hırsızlık malzemesi olduğu değerlendirilen zinet eşyası ve hırsızlık olayında kullanıldığı değerlendirilen ve kapı açmaya yarayan çok sayıda özel aparat ele geçirildi.

rizede-hirsizlik-zanlilari-tutuklandi-(4).jpg

Gözaltına alınan Şüpheliler H.U. M.G. K.A. ve yaşı küçük S.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Öte yandan Rize İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından vatandaşlara çok kısa süreli evden ayrılacaklarsa dahi mutlaka ev kapılarının anahtarla kilitlenmesi gerektiği uyarısında bulunularak, “Kendilerini aile olarak ( eşler veya eş ve çocuk ) kiralık ev aramak vb. nedenlerle çevrede bulunan ve şüpheli tavırlar sergileyen şahıslara karşı duyarlı olmaları,

Kapılarını kilitlemeden çıkın vatandaşlarımızın kapı dilinin plastik aparatlar yardımıyla düşürülebildiği ve kolaylıkla evlerine girilebileceğini bilmeleri,

Kısa süreli de olsa dışarı çıkarken kapılarını kilitlemeleri ve şüpheli durumlarda 155 Polis İmdat hattını arayarak bilgi vermeleri önemli duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

rizede-hirsizlik-zanlilari-tutuklandi-(2).jpgrizede-hirsizlik-zanlilari-tutuklandi-(3).jpgrizede-hirsizlik-zanlilari-tutuklandi-(5).jpg