Rize Emniyeti'nden Bayram Tedbirleri

Rize Emniyeti'nden Bayram Tedbirleri
Rize İl Emniyet Müdürlüğünce Kurban Bayramı'nın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla çeşitli tedbirler alındı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramında vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içerisinde geçirebilmesini sağlamak için bayram arefesinden itibaren çeşitli tedbirler aldı.

Kurban Bayramı süresince oluşabilecek suç ve suçları önlemek için, il merkezinin çeşitli yerlerinde yol uygulamaları, halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklar ile alış-veriş merkezleri çevresinde yaya olarak devriye görevi ve uygulamalarda bulunacak olan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesinde Kurban Pazarında almış olduğu yankesicilik - dolandırıcılık ve sahte para konusunda gerekli bilgilendirme faaliyetlerine vatandaşların mağdur olmamaları için bayram boyunca da resmi ve sivil ekiplerle devam edecek.

Asayiş konusunda uygulamalarına ara vermeden devam edecek olan Rize İl Emniyet Müdürlüğü, trafik konusunda da vatandaşların mağdur olmaması için trafik ekiplerince çeşitli tedbirler aldı.

Trafik ekiplerince alınacak tedbirler şöyle:

Rize Otogarına giriş-çıkış yapan bütün otobüsler ve sürücülere ait belgeler titizlikle incelenecek, arıza ve eksiklikleri bulunan araç ve sürücülere kesinlikle izin verilmeyecek ve gerekli hallerde yasal işlem uygulanacaktır. Terminal dışından şehirlerarası yolcu otobüs kalkışlarına izin verilmeyecek, tespit edilmesi halinde yasal işlem uygulanacaktır.

Bayram tatillerinde meydana genel trafik kazalarının önemli bölümünün hız ihlali, hatalı solama, yakın takip, alkollü araç kullanma, seyahat halinde telefonla konuşma, vb. gibi trafik kural ihlallerinden kaynaklandığı görüldüğünden; bu kazaların engellenmesi için Radarlı hız tespiti ve denetleri yapılacak, kuralları ihlal eden sürücülere gerekli yasal işlem yapılacaktır.

Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi üzerinde ikinci sıraya park eden araçlar başta olmak üzere hatalı park eden sürücüler MOBESE kameralarıyla tespit edilecek ve gerekli ceza işlemler uygulanacaktır.

Trafik yoğunluğunun oluştuğu alanlarda yaya trafik personelimiz görevlendirilecek ve trafik akışı hızlandırılacaktır.