Rize Emniyeti’nden Fuhuşa Darbe ! 9 Ay Arayla Aynı Otel 2. Kez Fuhuştan Kapatıldı

Rize Emniyeti’nden Fuhuşa Darbe ! 9 Ay Arayla Aynı Otel 2. Kez Fuhuştan Kapatıldı
Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin fuhuşa yönelik çalışmaları hız kesmeden devam ederken, yapılan çalışmalar neticesinde fuhuş yapıldığı tespit edilen oteller kapatılıyor.

Rize Merkez Tophane Mahallesi’nde bulunan bir otel, 9 ay arayla “Fuhuşa Teşvik, Aracılık ve Zorlama” işlem yapılmak kaydıyla 2. kez kapatıldı. Rize Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin otellere yönelik fuhuş operasyonlarının devam edeceği öğrenildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonlar kapsamında, fuhuş yapıldığı tespit edilen Rize Merkez Tophane Mahallesinde bulunan bir otel 60 gün süre ile kapatıldı. Otelin kapatılmasıyla ilgili olarak Rize İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınarak otel yeniden faaliyete başladı.

Edinilen bilgiye göre, Tophane Mahallesinde faaliyette bulunan bir otele, 16 Mayıs 2015 tarihinde Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekiplerince “Fuhuşa Teşvik, Aracılık ve Zorlama” işlemi yapıldı. 10 Haziran 2015 tarihinde Fuhuşla Mücadele Komisyonu tarafından 60 gün kapatma kararı alınan otel, 30 Haziran tarihinde Rize Belediyesi ekiplerince mühürlenerek kapatıldı. Otel işletmecisinin karara itirazı üzerine Rize İdare Mahkemesi tarafından 1 Temmuz tarihinde yürütmeyi durdurma kararı alınarak, otel aynı gün yeniden faaliyete sokuldu.

Otele düzenlenen baskında bir adam ile bir kadının fuhuş yaptıklarını itiraf ettikleri bilgisine ulaşılırken, şahısların ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Öte yandan bahse konu olan otele, 18 Ekim 2014 tarihinde “Fuhuşa Teşvik, Aracılık ve Zorlama”dan işlem yapıldığı ve 25 Kasım 2014 tarihinde Fuhuşla Mücadele Komisyonu tarafından 30 gün kapatma kararı alındığı, Rize İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildiği, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi’nin ise Rize İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı bozduğu ve otelin 30 gün süreyle kapatıldığı bilgisine ulaşıldı.