Rize Emniyetinden Nakliye Dolandırıcılığına Yönelik Operasyon 3 Tutuklama

Rize Emniyetinden Nakliye Dolandırıcılığına Yönelik Operasyon 3 Tutuklama
Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen nakliye dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü, kentte faaliyet gösteren bir şirketin 100 bin dolar değerinde 3 bin koli gıda malzemesi satın aldığı, ancak bu malzemelerin belirtilen tarihte teslim edilmediği ve şirket yetkilileriyle iletişimin kesildiği ihbarı üzerine harekete geçti.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen 5 şüphelinin kimlikleri belirlendi. Şüpheliler, Ankara, İstanbul ve Denizli’de yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev, işyeri ve depolarında yapılan aramalarda, söz konusu gıda malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerden 994 koli, şirket yetkililerine teslim edildi.

Yapılan çalışmaların devamında, dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen diğer 2 şüpheli de İstanbul'da yakalanarak Rize'ye getirildi.

Toplam 8 şüpheli hakkında başlatılan adli işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.G., F.T. ve E.E.G. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Emniyet yetkilileri kent genelinde suç ve suçluyla mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.