Rize Emniyeti'nden Parmak Isırtan Projede Yıl Sonu Değerlendirmesi

Rize Emniyeti'nden Parmak Isırtan Projede Yıl Sonu Değerlendirmesi
Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nün sürdürmekte olduğu ÇOGEP kapsamında uygulanan "Gençler Sporla Hayat Bulsun Projesi" ile Hayata Gülümseyen Gözler- Madde Bağımlılığına Hayır" projesinin yıl sonu sunum toplantısı gerçekleştirildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nün sürdürmekte olduğu Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında uygulanan "Gençler Sporla Hayat Bulsun Projesi" ile paydaş kurumlarla birlikte oluşturulan "Hayata Gülümseyen Gözler- Madde Bağımlılığına Hayır" projesinin yıl sonu sunum toplantısı gerçekleştirildi.

Rize Vali Ersin Yazıcısı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz ve Mehmet Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Kalkan, İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, Gençlik Merkezi Temsilcileri ve Toplum Destekli Polislik Personelinin katılımıyla Safir Cafe’de gerçekleştirilen toplantıda Toplum Destekli Polislik kapsamındaki çalışmaların anlatıldığı RİZEPOL Dergisinin tanıtımı da yapıldı.

2015-cogep-degerlendirme-toplantisi‏-(1).jpg

Toplantıda, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı yaptığı konuşmada, “2015 yılında gerçekleştirmiş olduğumuz Gençler Sporla Hayat Bulsun Projemizle gençlerin sosyalleşmesi ve kendilerine güvenen bireyler haline gelmeleri için yürüttüğümüz faaliyetlerimiz ve sosyal etkinliklerimizle 15.900 öğrenci ve gencimize ulaştık. Madde Bağımlılığına Hayır “Hayata Gülümseyen Gözler” projemizle gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve eğitimlerimizle yaklaşık 15.000 öğrencimiz ve ailelerine ulaştık.   İl Emniyet Müdürlüğü olarak bu projelerimizin yanında Kanka Polisten Mektup Var Projesi, Maviler Mağdurun Yanında Projesi, Baba Çalışırken Bizi Unutma Projesi, Gözümüz Gözünüz Olsun Projesi, Cebim Güvende Projesi, Kardeşiz İzcilik Kampı Projesi kapsamında sosyal ve bilinçlendirme etkinliklerimiz yıl boyunca devam etti. Bu kapsamda bizlere olan desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Ersin YazıcıI başta olmak üzere tüm proje ortaklarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. 2016 yılında da Toplumsal sorunları öncelikli olarak ele alacağımız projelerimizde ve Trafikte, geleceğin bilinçli bireylerini yetiştirmeye hedeflediğimiz “Çocuk Trafik Eğitim Pisti” nin hayata geçirilmesinde tüm Kurumlarımızın desteklerini bekliyoruz.” Diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı ise konuşmasında “Toplum yaşamının her alanında çok yönlü değişimler yaşanmaktadır. Yaşanan bu değişim polisin ilgi alanı olan suç ve suçlu türlerinde de görülmektedir. Değişen suç unsurlarında ve suçla mücadelede personel eğitiminin yanında vatandaş merkezli, polis-halk ilişkileri en üst seviyede kullanılarak suç ve suçlularla mücadele sürdürülmektedir. Bu nedenle gençlerimizin suçlardan uzak olması bunların sporla, sanatla vakit geçirmeleri kendi kişiliklerini ve kimliklerini, yeteneklerini ortaya koyabilmeleri bakımından 'Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programları' (ÇOGEP) çok önemli” dedi.Geleceğin Türkiye'sinin gençlerin elinde şekilleneceğini ifade eden Vali Yazıcı, “Projelerimizde çocuklarımız ve gençlerimiz her zaman önceliğimiz oldu. Bir ülkenin en değerli hazinesi ve geleceğin teminatı olan çocuklara ve gençlere yönelik yapılan her yatırım en verimli yatırımdır. Bu anlamda da eğitime her türlü desteği veriyoruz. Gençlerimize eğitim alanında yaptığımız destekler aslında bizim geleceğimize yaptığımız destektir. Halkımızın daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamaları, eğitim çağındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin suç, şiddet ve kötü alışkanlıklardan korunmaları amacıyla Rize Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik anlayışı çerçevesinde fedakârca çalışılmaktadır. Unutulmamalıdır ki; devletin şefkat ve merhameti, vatandaşın sadakatini artırır, devlete bağlılığını pekiştirir. Toplum Destekli Polislik Hizmetleri halkın suç ve suçlulara karşı bilinçlendirilmesi, halkın suçla mücadelede desteğinin sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Bu vesileyle Mavi Üniformalı Melekler diye bağırlarına bastıkları Toplum Destekli Polislerimize teşekkür ediyor, yaptıkları çalışmaların devamını bekliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerini aktarmasının ardından ÇOGEP dergisinin paydaş kurumlara tanıtımı yapılarak Değerlendirme Toplantısı sona erdi.

2015-cogep-degerlendirme-toplantisi‏-(2).jpg2015-cogep-degerlendirme-toplantisi‏-(4).jpg2015-cogep-degerlendirme-toplantisi‏-(3).jpg