Rize Emniyeti'nden Yılbaşı Tedbirleri

Rize Emniyeti'nden Yılbaşı Tedbirleri
Rize İl Emniyet Müdürlüğü yeni yıl öncesi kutlama mesajı yayımlarken, alının tedbirler konusunda da açıklamada bulundu.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yeni yılın tüm halkımıza mutlu huzurlu ve kazasız günler getirmesi temennisinde bulunulurken, yılbaşının huzur ve güven içerisinde geçirilmesi noktasında gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, genel güvenlik ve asayişin sağlanmasında proaktif bir hizmet anlayışı ile halkın can ve mal emniyetini sağlayan polisimiz yeni yıla vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde girmelerini teminen Yılbaşı günü ve tatili süresince vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunacağı yerlerde alışveriş merkezlerinde ve çevresinde trafik yönünden alınacak tedbirler belirlendiği ifade edilerek, bu tedbirler şu şekilde sıralandı:

 1- Rize Otogarına giriş-çıkış yapan bütün otobüsler ve sürücülere ait belgeler titizlikle incelenerek, arıza ve eksiklikleri bulunanlara kesinlikle izin verilmeyecek,  gerekli hallerde yasal işlem uygulanacaktır. Şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerin çıkışlarında kuralları uymaları için gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapılacaktır.

2- Adnan Menderes Bulvarı, Atatürk, Cumhuriyet Caddeleri ile Cumhuriyet Meydanında trafik denetimleri yapılacaktır.

3- Tüm yol kullanıcılarına trafik kazalarının kural ihlallerinden (uykusuz araç kullanmak, aşırı hız yapma, alkollü araç kullanma, seyahat halinde telefonla konuşma, v.b.) meydana geldiğini vurgulayarak dinlenme tesislerinde dinlenmeleri hususunda telkinde bulunulacak, bu şartlarda araç kullanılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.

4- Özellikle saat 24.00 itibariyle yoğunluk oluşabilecek noktalarda gerekli tedbirler alınarak, bu noktalarda ilave ekip görevlendirilecektir.

5-İlimizin farklı noktalarında yasal sınırların üzerinde alkollü araç kullanan sürücülerin tespitine yönelik trafik denetimleri yapılacaktır. Alkol alıp araç kullanmak istemeyen sürücülerin talepleri halinde ticari araçlarla gideceği yere gönderilmesi sağlanacaktır.

6- Şehir merkezinde kurulu olan MOBESE kameralarının tamamında trafik denetimi yapılacaktır.