Rize Emniyetinden Zehir Tacirlerine Darbe Üstüne Darbe

Rize Emniyetinden Zehir Tacirlerine Darbe Üstüne Darbe
Rize’de geçtiğimiz yılın son aylarında yapılan 13 ayrı uyuşturucu operasyonundan ele geçirilen uyuşturucu maddelerin şüphelisi olarak aranan 2 kişi Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Rize merkez ve ilçelerinde “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan Şahıslara” yönelik olarak yürütülen çalışmalar neticesinde;geçtiğimiz yılın son aylarında düzenlenen 13 farklı operasyon sonucu ele geçirilen 14,03 gram esrar, 3600 gram hint keneviri ve 530 adet extacy hapların şüphelileri olarak aranmakta olan F.M. ve M.K. isimli şahıslar yapılan operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı. Zehir tacirlerine yönelik yürütülen çalışmalarda ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri İstanbul’dan Rize’ye uyuşturucu madde sevkiyatının yapılacağı bilgisine ulaştıktan sonra İ.T. adlı şahsın çantasında 496 adet extacy hap ve 403,79 gr toz esrar ele geçirdi. İ.T. gözaltına alındı.

Her iki olayla ilgili alınan bilgiye göre, Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan ve “Uyuşturucu veya Uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satmak, satışa arz etmek, başkalarına vermek, sevk etmek, nakletmek, depolamak, satın almak, kabul etmek, bulundurmak, kullanmak” suçlarının şüphelisi olduğu tespit edilen ve toplamda 13 farklı operasyon sonucu ele geçirilen 14,03 gram esrar, 3600 gram hint keneviri ve 530 adet extacy hapların şüphelileri olarak aranmakta olan F.M. ve M.K. isimli şahıslar 13.04.2016 tarihinde yapılan operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

uyusturucu-sn-8.png

Diğer olayda ise İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda İstanbul ilinden Rize’ye yüksek miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisine ulaşılması üzerine; 14.04.2016 tarihinde yapılan operasyonda İ.T. isimli şahıs durdurulmuş ve Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama ve el koyma kararına istinaden şahsın yanında bulunan çantasında yapılan aramada 496 adet extacy hap ve 403,79 gr toz esrar olduğu değerlendirilen maddeler ele geçirildi.. Şüpheli şahıs Emniyet Müdürlüğünce yapılan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilecek.

Rize Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Rize’de zehir tacirlerine fırsat vermeyeceklerini ve Rizemizi zehirletmemeye kararlı olduklarını belirterek, Rize merkez ve ilçelerinde toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu maddenin ticaretini yapan şahıslara yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama, 1 Adli Kontrol