Rize Emniyeti'nin Adem Baba'sından Öğrencilere Çifte Jest

Rize Emniyeti'nin Adem Baba'sından Öğrencilere Çifte Jest
Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı'dan minik öğrencilerle gençlere çifte jest...

Rize kamuoyu ve Emniyet Teşkilatının “Adem Baba”sı Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek programı (ÇOGEP)’in “Hayata Tutunan Eller Projesi” ile minik ve gençlerin de gönüllerini fethetti. İzcilik ve okçuluk kurslarını başarıyla tamamlayan 40 öğrenciye spor malzemesi ve ayakkabısı hediye eden Çakıcı, ilköğretim okullarında okuyan 40 öğrenciyi de Konya ve Ankara kültürel gezisine gönderdi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, amacı çocukları suçtan uzak tutmak olan ‘’Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’’ (ÇOGEP) kapsamında “Hayata Tutunan Eller Projesi”nin kültürel etkinliklerini sürdürüyor. Proje kapsamında, ata sporu okçuluk ve izcilik kurslarını başarıyla tamamlayıp lisans almaya hak kazanan 40 öğrenciye spor malzemesi yardımında bulunulurken, Tophane Etüt Merkezi, Çay Ortaokulu ve Merkez Atatürk İlköğretim Okulundan 40 öğrenciyi de 3 gün sürecek olan Konya ve Ankara kültürel gezisine gönderdi.

Etkinlikler için ilk önce Rize İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde program düzenlendi. Buradaki programa İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Emniyet Müdür Yardımcısı Nahit Karakaş, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

cogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-2.jpg

Adem Baba ünvanlı İl Emniyet Müdürü Çakıcı burada yaptığı konuşmada, okçuluk sporunun ata sporlarından olduğunu kaydederek, bu sporu özellikle seçtiklerini söyledi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Çakıcı, öğrencilerden Diriliş Ertuğrul dizisindeki gibi hedefi 12’den vurmalarını ve 12’de 12 yapmalarını istedi. Öğrencilere ayrıca yavru kurt şeklinde hitap eden Çakıcı, dağıtılan spor ayakkabısı ile kıyafetleri güzel günlerde kullanmaları temennisinde bulundu.

cogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(7).jpg

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ise yaptığı konuşmada bu projede emniyet müdürlüğü ile paydaş bir kurum olmaktan mutlu olduklarını kaydederek, Türk polisinin gönüllerde çok farklı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Çelik, ayrıca projeyi hayata geçiren İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ile emniyet teşkilatına teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından ise Çakıcı, Çelik ve Karakaş çocuklara spor malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi.

cogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(15).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(16).jpg

Öğrenciler ise hem kurslardan hem de hediye edilen sportif malzemelerden memnunluk duydularını belirterek İl Emniyet Müdür Adem Çakıcı ile Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e teşekkürlerini iletti.

“Hayata Tutunan Eller Projesi”nin 2. Programı ise 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanından 40 öğrencinin Konya ve Ankara kültürel gezisine gönderilmesi ile gerçekleşti. İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Emniyet Müdür Yardımcısı Nahit Karakaş, Şube Müdürleri, öğrenciler ve ailelerin katıldığı program sonrasında Konya ve Ankara’da tarihi ve kültürel alanların ziyaret edilmesi amacıyla Tophane Etüt Merkezi, Çay Ortaokulu ve Merkez Atatürk İlköğretim Okulundan 40 öğrenci, beraberinde 4 Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden polis memuru ve 1 görevli kursiyer eğitmeni nezaretinde otobüsle ilk ziyaret edilecek il olan Konya’ya hareket etti.

Ziyaret sırasında çocuklarını kültürel geziye gönderen aileler İl Emniyet Müdür Çakıcı’ya teşekkür ederek, projeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

cogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(24).jpg

(ÇOGEP)’in “Hayata Tutunan Eller Projesi” ile çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dâhil edilmesini ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukları azaltmayı amaçlanıyor.

cogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-1.jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(1).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(2).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(3).jpg

cogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(5).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(6).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(8).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(9).jpg

cogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(10).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(11).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(12).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(13).jpg

cogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(14).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(17).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(18).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(19).jpg

cogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(20).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(21).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(22).jpgcogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(23).jpg

cogep-hayata-tutunan-eller-projesi-rize-(25).jpg