Rize Emniyeti'nin “Şehrimizi Zehirletmeyeceğiz” Operasyonunda İnsan Boyunu Aşan Hint Keneviri Ele Geçirildi

Rize Emniyeti'nin “Şehrimizi Zehirletmeyeceğiz” Operasyonunda İnsan Boyunu Aşan Hint Keneviri Ele Geçirildi
Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin “Şehrimizi Zehirletmeyeceğiz” parolasıyla yaptığı uyuşturucu operasyonlarında çok sayıda Hint keneviri ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Ormanlık alandaki hint kenevirinin ise insan boyunu aştığı görüldü.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin “Şehrimizi Zehirletmeyeceğiz” parolasıyla il merkezi ve ilçelerde uyuşturucu madde ticareti yapan ve torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarının yakalanması, uyuşturucu madde kullanılmasının engellenmesi, uyuşturucu suç organizasyonlarının deşifre edilmesine ve önüne geçilmesine yönelik olarak gerçekleştirdiği ve kente uyuşturucu madde getirileceği yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda yaptığı 3 farklı operasyonda toplamda 1 kilo 482 gr. esrar maddesi ile 952 gr. skunk maddesi ve 83 kök hint keneviri ele geçirildi. Ormanlık alanda ele geçirilen hint kenevirinin insan boyunu aştığı görülürken, bu operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı.

rizede-uyusturucu-operasyonu-(3)-003.jpg

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ayrıca il Merkezi ve ilçelerde yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 1080 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ile 60 şişe kaçak içki ele geçirdi. Şahıslarla ilgili yasal işlemler ise devam ediyor.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kentte uyuşturucu-uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, ticaretini yapmaya çalıştıkları uyuşturucu-uyarıcı maddeleri pazarlamaya çalışmak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri, örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden ve nakleden veya bu suça her ne sebep olur ise iştirak eden şüpheliler ile mücadelenin etkin ve kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.

rizede-uyusturucu-operasyonu-(1)-003.jpgrizede-uyusturucu-operasyonu-(4)-003.jpgrizede-uyusturucu-operasyonu-(5)-001.jpgrizede-uyusturucu-operasyonu-(2)-002.jpg