Rize Eski Milletvekili Hasan Karal'ın Rekorunu Kırdı Türkiye'nin En Genç İl Başkanı Oldu

Rize Eski Milletvekili Hasan Karal'ın Rekorunu Kırdı Türkiye'nin En Genç İl Başkanı Oldu
İYİ Parti Rize İl Başkanlığına Av. Ayşegül Akyıldız Özyanık’ın atandığı resmen açıklandı. 27 yaşındaki Av. Özyanık, Türk siyaset tarihinde en genç il başkanı oldu.

Türk siyasi tarihinde en genç il başkanı ünvanını elinde bulunduran AK Parti Rize Eski Milletvekili Hasan Karal’ın rekorunu İYİ Parti Rize İl Başkanlığına atandığı resmen açıklanan Av. Ayşegül Akyıldız Özyanık kırdı. 27 yaşında il başkanı atanan Av. Özyanık, Türk siyaset tarihinde yeni bir rekora imza atarak 28 yaşında AK Parti Rize Kurucu İl Başkanlığına atanan Hasan Karal'ın rekorunu kırdı.

1973 yılında Rize’de doğan Hasan Karal, 12 Ekim 2001’de 28 yaşında iken AK Parti‘nin kurucu Rize il başkanı olarak atanmış ve daha önce TBMM'de temsilcisi olan hiçbir siyasi parti bu kadar genç bir ismi il başkanı olarak atamadığından bu alanda rekor kırmıştı. Karal, daha sonra 3 dönem Rize Milletvekili olarak görev almıştı.

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerinde İYİ Parti Rize Milletvekili Adayı olan Avukat Ayşegül Akyıldız Özyanık’ın İYİ Parti Rize İl Başkanlığına atandığının öğrenildiği yönünde yapmış olduğumuz haberimiz bugün resmi olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın tarafından açıklandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Genel Başkan Meral Akşener'in talimatıyla Rize'ye Ayşegül Özyanık'ın atandığını resmen açıkladı.

Koray Aydın yaptığı paylaşımda, "Genel Başkanımız Sayın @meral_aksener 'in takdirleriyle Rize'ye Ayşegül Özyanık ve Şırnak'a Hasan Tatar @iyiparti il başkanı olarak atanmışlardır. Yeniden Yapılandırma Programı İzmir ve Şanlıurfa hariç 79 ilde tamamlanmıştır. Başkanlarımızı kutlar, başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

1991 doğumlu Avukat Ayşegül Akyıldız Özyanık’ın İYİ Parti Rize İl Başkanı olarak atanmasıyla Rizeli siyasetçinin rekorunu bir başka Rizeli siyasetçi ele geçirdi ve Av. Özyanık, Türkiye’nin en genç il başkanı olarak rekora imza attı.

HASAN KARAL KİMDİR?

12 Ekim 2001’de 28 yaşında iken AK Parti‘nin kurucu Rize il başkanı olarak atandı. 2001 – 2007 yılları arasında aralıksız olarak bu görevini sürdürdü. 2007 Milletvekilliği Genel Seçiminde Rize’den 3.sıra Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2009 Mayıs kongresinde yeniden İl Başkanlığına seçildi. 2011 Milletvekilliği Genel Seçimleri için 15 Ocak 2011 tarihinde Rize İl Başkanlığı görevinden istifa etti. 2.Sıradan Milletvekili adayı oldu ve seçildi. T.B.M.M’de 24. 25. ve 26. Dönem milletvekilliği yaptı. Dışişleri Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. Türkiye - Yemen Parlamentolararası dostluk grubu başkanlığını yaptı.

hasan-karal-erdogan-001.jpg

AV. AYŞEGÜL AKYILDIZ ÖZYANIK KİMDİR?

Avukat Ayşegül Özyanık 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, İyi Parti Rize Bölgesi, 3'ncü sıradan milletvekili adayıdır.

Av. Ayşegül Özyanık, 1 Nisan 1991 yılında Rize’de doğdu. Rize'deki eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Özyanık, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmalarda bulundu. İstanbul Barosu’nda avukatlık stajını tamamladıktan sonra mesleki faaliyetlerine kısa bir dönem İstanbul’da devam eden Özyanık, Rize'de mesleğini sürdürmektedir. Özyanık evli ve bir çocuk annesidir.

meral-aksener-aysegul-akyildiz-ozyanik.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

İYİ Parti Rize İl Başkanlığına Avukat Ayşegül Akyıldız Özyanık Atandı