Rize Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Aksoy'dan Emekli Amirallerin Bildirisine Tepki: Bu Hadsizlere Hukuk Önünde Hesap Sorulmalı

Rize Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Aksoy'dan Emekli Amirallerin Bildirisine Tepki: Bu Hadsizlere Hukuk Önünde Hesap Sorulmalı
Rize Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, 103 emekli amiralin darbe imalı bildirisine tepki göstererek, “Hiç kimse kendini milletin ve onun Anayasasının üzerinde göremez. Kendini bilmez bu hadsizlere hukuk önünde hesap sorulmalıdır." dedi

Rize Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, 103 emekli amiralin darbe imalı bildirisine tepki gösterdi. Başkan Aksoy, esnaf teşkilatı olarak Milli İrade’nin yanında olduklarını kaydetti.

Rize Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, yaptığı açıklamada, esnaf teşkilatı olarak Milli İrade’nin yanında olduklarını ifade ederek, 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıl dönümüne 103 gün kala 103 emekli amiralin seçilmiş hükümete karşı bildiri yayınlamasını manidar bulduklarını söyledi.

Kendisini Milli İrade’nin üstünde gören her türlü vesayet odağına karşı çıktıklarını kaydeden Başkan Aksoy, “Türkiye’nin bekasını korumanın demokrasiye saygıdan, hukuka bağlılıktan geçtiğine inanıyor, Milletimizin iradesinin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Kendi iradelerini millet iradesinin üstünde görmeye alışkın millet düşmanı 103 emekli generalin yaptığı açıklama, darbeci zihniyetin en son tezahürü olsa gerek.

vergileri ile aldığı maaşı, en güzel mekanlarda sınırsız bedava ikramları kendilerine hak görüp milleti devletin sahibi olarak görmek istemeyen bu hastalıklı zihniyeti 15 Temmuz’da nasıl ezip geçtiyse bu millet bir kez daha aynısı yapar buna hiç kimsenin zerre şüphesi de olmasın” dedi.

Darbe imasında bulunan emekli amirallere hukuk önünde hesap sorulması gerektiğini savunan Başkan Aksoy, “Hiç kimse kendini milletin ve onun Anayasasının üzerinde göremez. Kendini bilmez bu hadsizlere hukuk önünde hesap sorulmalıdır. Askeri, polisi, hakimi, savcısı, avukatı, öğretmeni, esnafı, sanatkarı ve bu bayrak için canını seve seve veren vatandaşlarımız bu milletin hizmetkarıdır.” diye konuştu.