Rize Esnafına Vali Morali

Rize Esnafına Vali Morali
Rize Valisi Nurullah Çakır, gündüz yoğun mesaisinin ardından akşamda Rize’nin çeşitli caddelerinde çat kapı esnaf ziyaretlerinde bulunuyor.

Rize Valisi Nurullah Çakır, gündüz yoğun mesaisinin ardından akşamda, Rize’nin çeşitli caddelerinde çat kapı esnaf ziyaretlerinde bulunarak, Rizeli esnaflarla daha yakından tanışıp, onları iş yerlerinde ziyaret ederek, abi, kardeş ortamında hasbihal ettiklerini dile getirdi. Vali Çakır, habersiz bu esnaf ziyaretlerinde bazen de Rize’deki basın mensuplarına yakalandığını, Rizeli esnafları ziyaretinde ekonomik hayatı, esnafların beklentilerini, Rize’de yapılan hizmetlerle ilgili bilgi paylaşımında ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmanın, çalışkan Rizeli esnaf ve tüccarların bir çayını içmenin gün boyu yaşadığı yorgunluğu kendisine unutturduğunu ifade etti.

a.20121123075803.jpg

Rize’de doğal ve bitkisel ürünlerin ticareti yapan Ali Osman Delibalta isimli mağaza sahibi ile sohbet eden Rize Valisi Nurullah Çakır, “Bitkilerimizin varlığı ve çeşitliliği yeryüzündeki canlılığın devamı için vazgeçilmezdir. Rize’mizin dağ ve yaylaları, dahası bütün coğrafyası endemik bitki türleri noktasında zengin bir floraya sahiptir. Pazar ilçemizde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemize bağlı, Pazar Meslek Yüksek Okulumuz vardır. 2009 yılında eğitime başlayan bu okulumuzda tıbbi ve hoş kokulu (aromatik) bitkiler, organik tarım, bahçe tarımı bölümlerimiz mevcuttur. Rize’mizde yazları ve kışları ılık, her mevsimi bol yağmurlu bir iklim hüküm sürdüğünden ve de Türkiye’nin en çok yağış alan bölgesinde olması nedeniyle, ülkemizin diğer birçok bölgesinde yetişen ve bulunan yüzlerce doğal bitkiler ve meyveler Rize’mizde de yetişmektedir. Henüz keşfedilmeyi bekleyen onlarca bitki türlerimizde bulunmaktadır. Mesela son birkaç yıldır Rize’mizin en gözde meyvesi olan likapa (yaban mersini) insan sağlığı açısından ilgili uzamanlar tarafından yapılan tespitler sonucunda kalori değeri çok yüksek ve onlarca hastalığı tedavi eden bir meyvedir. O nedenle Rizeli hemşerilerimin likapa meyvesinin yetiştirmeye önem vermelerini arzu etmekteyim. Bu meyvenin yetiştiriciliği noktasında bizlere düşen her türlü göreve hazırız.” dedi.

Haber: Bayram Ali KAVALCI