Rize Evinde Özlem Giderecek!

Rize Evinde Özlem Giderecek!
5 maçtır evinde kazanamayan Çaykur Rizespor, Bucaspor karşısında evindeki galibiyet özlemine son vermek istiyor.

Bank Asya 1. Lig'de hafta sonu sahasında Bucaspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un basın sözcüsü Aykut Ferah, bu maçı kazanarak iç sahada üç puan özlemine son vermek istediklerini söyledi.

Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bucaspor gibi takımların çok tehlikeli rakipler olduğunu belirterek, ''Bucaspor hedef olarak çok rahat. Küme düşme potasının çok üzerinde ve ilk altı gibi bir hedefi kovalamıyor. Çok genç ve mücadeleci oyunculardan kurulu. Üzerlerinde hiç bir baskı yok. Son oynadıkları Karşıyaka maçında aldıkları 2-0'lık net galibiyet her şeyi açıkça gösteriyor'' dedi.

''Nasıl olsa kazanırız'' düşüncesinin futbolda acı tecrübeler yaşattığını ifade eden Ferah, ''Ligin ilk yarısında kazanacağımızı düşünerek çıktığımız bir çok maçtan puan kaybı ile ayrıldık. Kolay maçlarda kaybettiğimiz puanlar hedeflediğimiz yolda yara almamıza neden oldu. Aksini düşünürsek Bucaspor karşısında tuzağa düşmüş oluruz. Ligde oynanmamış her maç zordur, kazanılmamış puan bizim değildir. Bunun bilinci ile ligin kalan on maçını da final havasında oynayacağız'' diye konuştu.

İç saha performanslarının çok düşük olduğunu kabul ettiklerini dile getiren Ferah, şunları söyledi: ''İç sahada 5 maçtır galip gelemiyoruz. Öne geçtiğimiz maçlarda galibiyeti koruyamadık. Kendi seyircimize galibiyet keyfi yaşatamıyoruz. Bunun için çok üzgünüz. Bucaspor maçını kazanarak iç sahada 3 puan özlemine son vermek istiyoruz. Bu maç bizim için dönüm maçı niteliğinde. Alacağımız galibiyet, aşağıdaki rakiplerimizin yaklaşmasını engellerken, bizi yarışın da içinde tutacak.''

KUPADA EN İYİ KURAYI ÇEKTİK

Ferah, Ziraat Türkiye Kupası ile ilgili düşüncelerinin olmadığını ancak çekebilecekleri en iyi kurayı çektiklerini, iç sahada oynamalarının avantaj olduğunu kaydetti.