Rize Evladını Bağrına Bastı, Erdoğan Rize'ye Şehir Hastanesini Müjdeledi

Rize Evladını Bağrına Bastı, Erdoğan Rize'ye Şehir Hastanesini Müjdeledi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’ye Şehir Hastanesi müjdesini verdi. Erdoğan, Türkiye’de ilk defa hibrit ameliyathanenin Rize Şehir Hastanesinde yer alacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize Valiliği önünde düzenlediği mitingte Rize’nin İslampaşa Mahallesinde Tıp Fakültesi karşısında deniz dolgusu üzerinde yapılması planlanan 800 yataklı Rize Şehir Hastanesi inşasının yakın zamanda başlayacağı müjdesini verdi. Deniz dolgusu üzerinde yapılacak şehir hastanesinin içerisinde yer alacak üniteler hakkında da bilgi veren Erdoğan, Türkiye’de ilk defa hibrit ameliyathanenin Rize Şehir Hastanesinde hizmet vereceğini kaydetti.

SON 16 YILDA RİZE'YE 16,5 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

1783 yeni dersliğin, 4472 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtlarının, 400 yataklı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 250 yataklı Rize Devlet Hastanesi’nin de içinde olduğu 26 sağlık tesisinin, 640 milyon liralık sosyal yardımın ve 2267 konutun olduğunu da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında bugüne kadar yapılan, hâlen yapılmakta olan ve yakın dönemde yapılacak olan proje ve yatırımlardan da örnekler verdi.

TÜRKİYE’DE İLK HİBRİT AMELİYATHANE RİZE ŞEHİR HASTANESİNDE

800 yataklı şehir hastanesinin inşasına yakında başlanacağını ve son 16 yılda Rize’ye 16,5 katrilyon yatırım yaptıklarını kaydeden Erdoğan “Bir müjde vermek istiyorum. Rize’yi bir de şehir hastanesi kazandırıyoruz. 800 yataklı hastanemizin inşasına yakında başlıyoruz. Şimdi sizlere bir müjde vermek istiyorum. Bu şehir hastanesi deniz doldurularak kazandırılacak. 300 dönüme yakın bir alanda 263 bin metrekare kapalı alana sahip bir şehir hastanesinin yapılmasıyla ilgili çalışma başladı. Bu hastane 554’ü normal yatak, 140’ı yoğun bakım yatağı, 100’u palyatif bakım yatağı, 6’sı mahkum yatağı olmak üzere toplam 800 yatak kapasiteli olacak. Ayrıca 215 poliklinik muayene odası, 31 ameliyathanesi, 70 acil müşahade yatağı bulunacak. Şehir hastanemizde diğer birimlerin yanı sıra ülkemizde ilk defa hibrit ameliyathane de yer alacak. Böylece artık Rizeli hemşehrilerim teşhis ve tedavi için başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Hatta bu hastanemiz yakın coğrafyamızdan gelecek yabancı hastalara da hizmet verecek. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz 16 yılda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı asla kaderlerine terk etmedik. İşte bi hastane burada, biri de üniversitenin çatısı altında. Şimdi de şehir hastanesi.” diye konuştu.

erdogan-rize-mitingi-foto-galeri-002.jpg