Rize Evladıyla Buluşuyor

Rize Evladıyla Buluşuyor
"Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hemşerileriyle aile ortamında buluşmak istedi. Bizde Başbakanımızın bu arzusunu yerine getirmek üzere Rize tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz." diyen Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'dan olay53'e açıklamalar

Haftasonu yapılacak Ak Parti Rize İl 4. Olağan Kongresi öncesinde Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, haber muhabirimiz İbrahim Köroğlu'nun sorularını cevaplandırarak bazı açıklamalarda bulundu. Ak Parti Rize İl Başkanlığı'ndaki çalışma ofisinde yoğun bir şekilde yönetim listesi ile stadyumda yapılacak kongre çalışmalarını yürütürken röportajı gerçekleştirdiğimiz Başkan Ayar'ın açıklamaları şu şekilde:

RİZE'NİN EVLADIYLA BULUŞACAĞI RİZE YENİ ŞEHİR STADYUMU'NDAKİ KONGRE RİZE TARİHİNDE İLK OLACAK

hikmet-ayar.20120507160423.jpg

BAŞBAKANIMIZ HEMŞERİLERİYLE AİLE ORTAMINDA BULUŞMAK İSTEDİ

Rize tarihinde ve Rize ölçeğindeki şehirler genelinde ilk kez stadyumda il kongresinin gerçekleşeceğini açıklayan Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, stadyumda yapılacak kongre ile Rize'nin Evladıyla Buluşacağını ifade ederek stadyumda yapılacak kongrenin normal kongrelerden daha fazla yoğunluğa neden olduğunu belirterek "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hemşerileriyle aile ortamında buluşmak istemesi dolayısıyla bizde Sayın Başbakanımızın bu arzusunu karşılamak üzere Rize İl Kongresi'ni Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda yapacağız. Sayın Başbakanımızın Rize'de hemşerilerinden alacağı bu moral, sağlık sorunları dolayısıyla iki kez ameliyat geçirmek zorunda kalan ve bir süre önce muhterem annesi Tenzile Erdoğan'ı Hakk'a uğurlayan Sayın Başbakanımız için ayrı bir moral kaynağı olacaktır." dedi.

RİZE'DEKİ MUHALEFET PARTİLERİ VE STK'LAR KONGREYE DAVET EDİLDİ

Teşkilat olarak hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini açıklayan Başkan Ayar, Rize'deki Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirip onları 12 Mayıs Cumartesi günü yapılacak İl Kongresi'ne ve açılış törenine davet ettiklerini ifade ettiği konuşmasında ayrıca Rize'deki tüm muhalefet parti başkanları ile yöneticilerinin yanısıra bu partilere mensup vatandaşları da kongreye ve açılış törenlerine davet ettiklerini açıkladığı konuşmasında şunları kaydetti: İlimizdeki tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik ziyaretlerimiz olup onları Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz 4. Olağan İl Kongremize ve akabinde yapılacak açılış törenine davet ediyoruz. Ayrıca muhalefet parti başkanlarını ve bu partilere mensup vatandaşlarımızı Cumartesi günü Sayın Başbakanımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz İl Kongremize davet ediyoruz. Yüzde 70 oy aldığımız Rizemizde yüzde yüzü oluşturan tüm vatandaşlarımızı kongrede ve açılış töreninde aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

RİZE'Yİ 2023'E TAŞIYACAK YÖNETİM KADROSU OLUŞTURMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

Başkan Ayar, kongre süreciyle ilgili yaptığı açıklamada ise Rize'yi 2023'e taşıyacak vizyona sahip yönetim listesini oluşturma gayreti ve herkes tarafından kabul görecek bir yönetim kurulu listesi çalışması içerisinde olduğunu ifade ederek "Daha önce yapılan 3 kongrede Başbakanın şehri olması ve Sayın Başbakanımıza sıkıntı verme ihtimaline karşı daha önceki kongrelerde ikinci bir liste çıkmadı. Kanunen parti üyesi herkesin aday olma hakkı vardır ve bu hakkı kullanabilir." dedi.

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, haber muhabirimizin yönelttiği Rize ile ilgili diğer konulardaki sorularına ise şu an tam anlamıyla kongre süreciyle ilgilendiklerini ifade ederek bu konulardaki sorulara kongre sonrasındaki günlerde cevap vereceğini açıkladı.

ibrahim-koroglu-hikmet-ayar.jpg