Rize Fen Lisesi Mezunları İstanbul'da Bir Araya Geldi

Rize Fen Lisesi Mezunları İstanbul'da Bir Araya Geldi
Rize Fen Lisesi Mezunlar Derneği tarafından organize edilen Mezunlar ile öğrencilerin buluşması gecesinde Rize Fen Lisesi ailesi İstanbul’da bir araya geldi.

Türkiye’nin seçkin şirketlerde çalışan, seçkin üniversite ve bölümlerinde okuyan Rize Fen Lisesi mezunları ile buluşan; Lise 11 sınıf öğrencileri üniversite tercihleri noktasında mezunlardan deneyimlerini dinledi.

Aile bir araya geldi...

İstanbul Taksim’de Karadeniz Pide’de bir araya gelen mezunlarda birçok farklı dönemden katılım oldu. Lise yıllarındaki anılarını sohbetlerinde tazeleyen mezunlar, dostluklarını perçinlemiş oldu. Mezunların birbirleri ile olan özlemlerini giderdikleri bu gecelerin daha sık düzenlenmesi adına adımlar atılması istendi.

rize-fen-lisesi-mezunlari-istanbulda-bir-araya-geldi-1.jpg

Biz büyük bir aileyiz...

Rize Fen Lisesi Mezunlar Derneği (RİFMED) adına konuşan Ömer Diren; konuşmasında RİFMED’i nerelerde görmek istediklerinden bahsetti. Konuşmasına RİFMED Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atılgan ve yönetim kuruluna teşekkür ederek başlayan Diren, her yıl düzenledikleri buluşma geçesi organizasyonlarında her geçen yıl sayının artıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu, sayının her geçen yıl daha da artarak devam edeceğinden şüphesi olmadığını belirtti.

Diren, Rize Fen Lisesi’nin sağlam temelleri olan ilişkiler üzerine kurulmuş büyük bir aile olduğuna vurgu yaparak, Rize Fen Lisesi Mezunlar derneğinin daha aktif ve etkin bir şekilde rol alabilmesi adına her mezuna sorumluluk düştüğünü ve yeri geldiğinde kimsenin bu sorumluluktan kaçmayacağını emin olduğunu belirti.

Rize Fen Lisesi mezunları, Rize Fen Lisesi, Rize, Rizeliler ve Türkiye adına katma değer üretecek projeler üretmek adına bütün mezunları RİFMED’de aktif görev almaya davet etti. Rize’den gelerek Mezunlar ile İstanbul’da buluşan 50 civarındaki öğrenciye ise hangi il ve üniversiteye giderlerse gitsinler orada onları karşılamak elinden gelebilecek her yardımı seve seve yapmaya hazır bir Mezun abi ve ablalarının olacaklarını hatırlattı. Diren konuşmasını Rize Fen Lisesi Ailesinin bir ferdi olmaktan mutluluk ve onur duyduğunu belirterek bitirdi.

rize-fen-lisesi-mezunlari-istanbulda-bir-araya-geldi-5.jpg

Mezunlar Deneyimlerini paylaştılar...

Rize Fen Lisesi’nin birçok farklı döneminde bir araya gelen yüzü aşkın mezunlar kendi üniversiteye hazırlık dönemleri, üniversiteleri, bölümleri ve iş hayatlarıyla ilgili deneyimlerini paylaştılar. Rize’den misafirleri olan Fen Lisesi öğrencilerinin üniversiteye hazırlık aşamasındaki ve kariyerleri hakkında olan soruları cevaplayan mezunlar, öğrencilerin tamamına açık kapı bıraktılar. İsterler her zaman için kendilerine ulaşacak arkadaşlara deneyimleri içerisinde her türlü bilgiyi vermeye ve yardımcı olmaya hazır olduklarını belirttiler.

Mezunlarımız bizlerin her zaman onur kaynağımız olmuştur

Gecenin sonunda geçeye katılan öğretmenler adına bir konuşma yapan okulun deneyimli hocalarından Ömer Birol, salonda bulunan mezunların bir araya gelmesinden olan memnuniyetini dile getirdi. Genç arkadaşları için yapmış oldukları deneyim paylaşımı konuşmalarından ötürü, her türle yardım ve desteklerinden dolayı mezunlara teşekkür etti. Rize Fen Lisesi mezunlarının onlar için her zaman bir onur kaynağı olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi.

Gece, Umut Çepoğlu’nun tulumu ve türküleriyle Galatasaray Lisesi önünde mezunlar, öğrenciler ve istiklaldeki bir çok misafir katılımcının aynı halkada buluştuğu doyasıya tulum ile son buldu.

rize-fen-lisesi-mezunlari-istanbulda-bir-araya-geldi-3.jpg

rize-fen-lisesi-mezunlari-istanbulda-bir-araya-geldi-6.jpg

rize-fen-lisesi-mezunlari-istanbulda-bir-araya-geldi-7.jpg

rize-fen-lisesi-mezunlari-istanbulda-bir-araya-geldi-4.jpg

rize-fen-lisesi-mezunlari-istanbulda-bir-araya-geldi-2.jpg