Rize Festivalde Hamsiye Doyacak!

Rize Festivalde Hamsiye Doyacak!
Rize’de yarın (Cumartesi günü) 2,5 ton hamsinin mangallarda pişirilerek vatandaşlara ikram edileceği hamsi festivali düzenlenecek.

Rize Belediyesi tarafından 14 Ocak 2023 Cumartesi günü 7. Hamsi Festivali düzenlenecek. Sahil açık otoparkında düzenlenecek festivalde 2,5 ton hamsi mangallarda pişirilerek vatandaşlara ikram edilecek.

“GastroHamsi” sloganıyla Rize’nin Gastronomisinin de yer alacağı festival alanında, kentte hizmet veren Üniversite, Halk Eğitim, Turizm Okulları, Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK’lar, Ticari İşletmeler ve Ev Hanımlarının ürünlerini sergileyecekleri stantlar yer alacak. Oluşturulacak olan stantlarda hamsiden yapılan 191 çeşit yöresel tadlar sergilenecek.

Festival etkinlik alanında,  Kuzey Balık, Piriyoz Balık Restoran, Kvacoli Balık Lokantası, Sandal Balık ve Köfte Lokantası, Nurak Kuzine Soba, Piyano Pastanesi, Hanedar Pastanesi, Durak Lokantası, Liman Lokantası, Yakamoz Restoran, Yalı Restoran, Nalia Karadeniz Mutfağı, Seçkin Pide, Rize PizzaWood & Cafe, Hacer'in Mutfağı, ÇAYMER, Ev Hanımları (Kamile Terzi, Elif Yılmaz, Narin Hut, Havva Kaş, Emine Demirci), RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi, RTEÜ Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İyidere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Babillon Otel, Ricosta Otel, Rize Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü, Gündoğdu Su Ürünleri Kooperatifi, Rize Belediyesi, Mangal Kömürü, RİBEGEM, RTEÜ, Kamer ( Etnografya Müzesi), ÇAYKUR ve Hapeloğlu Market, isimlerinden oluşan kurum, kuruluş ve işletmeler yerel kültürü ve damak tadını halkımıza hissettirecekler.

14 Ocak Cumartesi günü Saat 13.00 itibariyle başlayacak olan 7. Hamsi Festivali etkinliği içerisinde 3 adet ücretsiz çocuk oyun alanı, palyaçolar, yüz boyama ve pamuk şekeri yer alacak. Festivalde, DJ eşliğinde müzikal ritimler, yöresel çalgılarımız Kemençe ve Tulum eşliğinde horon görseline yer verilecek. 

Yerel seslerin tadı ile atma türkü geleneğinin sahne bulacağı etkinlikte, Karadeniz sanatçısı Erol Şahin saat 15.30’da sahne alacak. Saat 16.30’da sanatçı Oğuzhan Koç konseri ile vatandaş buluşacak. Festival saat 18.30’da Havai Fişek gösterisiyle son bulacak.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17 Yorum