Rize Fuarlarda Tanıtılıyor

Rize Fuarlarda Tanıtılıyor
Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'nin turizm potansiyelini en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tanıtım için fuarların önemli bir yer tuttuğunu, bu nedenle Rize'yi tanıtabilmek için mümkün olduğunca çok fuara katılmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu yıl yurt içinde tanıtım çalışmaları kapsamında dünyanın beşinci büyük fuarı olan ve 16'ıncısı düzenlenen EMİTT Fuarı'na katıldıklarını anlatan Hocaoğlu, ''Fuara 60 ülke ile yüzlerce sektör temsilcisi katıldı. Fuar, Rize'nin tanıtımı açısından oldukça yararlı oldu. Alternatif turizmin yeni gözdelerinden olan Rize, oldukça ilgi gördü. Rize'nin turizm potansiyelini en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz'' dedi.

Daha sonra Ankara'da düzenlenen Rize Günleri Fuarı'nda kentin tanıtımının yapıldığını ifade eden Hocaoğlu, yurt içinde son olarak İzmir'de düzenlenen 3'üncü Karadeniz Tanıtım Günleri'ne katıldıklarını kaydetti.

Hocaoğlu, Rize'yi yurt dışındaki fuarlarda da tanıtmaya çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi: ''Ocak ayında Hollanda'da düzenlenen Utrect Turizm Fuarı'na katıldık. Burada katılımcılara Rize'yi tanıtan çeşitli materyaller dağıttık. 5 gün süren farda standımız oldukça ilgi gördü. Şimdi mayıs ayında Dubai'de düzenlenecek turizm fuarına katılma çalışmaları yapıyoruz. Burada da yaylalarımızın, bakir doğamızın, kültürel ve tarihi eserlerimizin tanıtımını yapacağız. Oldukça ilgi göreceğimize inanıyoruz.''