Rize Genç-Memur-Sen’den Mektup Yarışması

Rize Genç-Memur-Sen’den Mektup Yarışması
Memur-Sen Konfederasyonu gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen tarafından organize edilen, lise öğrencilerinin katılabileceği “Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale” temalı ödüllü mektup yarışması başladı.

Genç Memur Sen Rize İl Başkanı Hüsamettin Demircan, düzenlenen yarışma ile ülkenin zaferler tarihinin temel taşlarından olan İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi'nin değerine vurgu yapıp geleceğe sahip çıkmayı amaçladıklarını söyledi.

Yarışmaya son katılım tarihinin 26 Şubat 2016 olduğunu ifade eden Demircan sözlerine şöyle devam etti: "Tarihimizi, kültürümüzü, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi yeni nesillere anlatmak, geleneklerine bağlı gençlerimizin yetişmesinde aracı olmak temel görevlerimizden birisidir diyerek çıktığımız bu yolda her yıl düzenlenen İstiklal Marşı’nın kabulü ve Çanakkale Zaferi ruhunun gençlerle buluşturulması adına düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerimize, bu sene de liseli öğrenci kardeşlerimize yönelik “Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale” konulu mektup yarışması düzenleyerek devam ediyoruz.

Ülkemizin yarınları olan gençlerimiz bu anlayışla en içten, gerçekçi ve çarpıcı bir şekilde yazacağına inandığımız bu mektupların, gençlerimizin tarihimizde büyük kahramanlıkları konu alan bu haftaya yönelik duygularını ortaya çıkaracak ve geçmişten güç alarak gelecek yolunda önemli adımlar atacaklarını temenni ediyoruz.

Genç Memur-Sen Rize İl Başkanı Demircan, yazılacak olan mektupların yarışma şartnamesine uygun olarak yazılması gerektiğini, İl merkezlerinde Memur-Sen Konfederasyonu İl Temsilciliğine, ilçelerde Eğitim Bir-Sen temsilcilerine mektuplarını gönderebileceklerini; detaylı bilgi okul müdürlüklerinden veya gencmemursen.org.tr adresinden alabileceklerini belirtti. Ayrıca Türkiye geleni dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceği, ayrıca il birincilerinin mektuplarının kitap olarak basılıp ücretsiz dağıtılacağını söyledi.