Rize Gençliği Nasıl Bir Anayasa İstiyor

Rize Gençliği Nasıl Bir Anayasa İstiyor
Rize Gençlik Merkezi bünyesinde Hukuk Kulübü kuruldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 İl’de Yeni Bir Nefes başlığı adı altında başlayan Gençlik Merkezleri Akademisi ve Gençlik Merkezi kulüpleri Rize Gençlik Merkezinde uygulanırken yeni bir kulüp olan Hukuk Kulübü açıldı.

Anayasanın Tanımı’nın ne olduğu , neden Anayasaya ihtiyaç olduğu, Dünyada yaygın olarak kullanılan Anayasa türleri, Cumhuriyet tarihinden itibaren Türkiye’de uygulanan Anayasalar, Yürürlükteki 1982 Anayasası’nın eksikleri ve kapsamı, Yeni Anayasa konusunda toplumumuzun beklentileri, Gelişmiş ülkelerdeki Anayasalar ve işlevleri , Yeni Anayasanın Gereklilikleri ve Başkanlık Sistemi, Başkanlık Siteminin avantajları , dezavantajları ile Türkiye’de uygulanabilirliği vb. konularının Konferans, münazara ve Serbest Kürsü programlarıyla işlenebileceği Hukuk Kulübü’nün ilk konuğu Av.Harun Mertoğlu oldu.

022-005.jpg

Anayasanın tanımı ve neden anayasa ihtiyacı konusunun işlendiği Serbest Kürsü programı gençlerin söz alması, sorular sorması ve cevapların tartışılması ile gerçekleşti.

Hukuk Kulübü ve Gençlik Merkezi’nin diğer bütün kulüp ve atölyelerine katılmak isteyen gençlerin Gençlik Merkezi ile iletişime geçmeleri yeterlidir.

5-022.jpg