Rize Gençlik Merkezi’nden “Dünya’nın Pili Bitmesin” Projesi

Rize Gençlik Merkezi’nden “Dünya’nın Pili Bitmesin” Projesi
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Rize Gençlik Merkezi bir sosyal sorumluluk projesine daha el atıyor.

Proje hakkında okullarda bilgilendirme de yapan Gençlik Merkezi Müdürü Muammer Bayraktar, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde ilimizde görevli bulunan Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençlik Liderlerimizin de katkılarıyla ‘Genç Dönüşüm’ adı altında ‘Dünyanın Pili Bitmesin’ sosyal sorumluluk projemizi başlatmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilen pillerin gelişi güzel biçimde doğaya bırakılmasıyla içinde bulunan metallerin toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışmasıyla çevremiz açısından onarılmaz bir tahribat yapıyor. Bizler Gençlik Merkezimiz tarafından yürütülen bu projeyle doğaya büyük zararlar veren atık pillerin toplanması amaçlanıyoruz. Merkezimize üye gençlerimizin de sorumluluk aldığı projede, her okuldan belirlediğimiz bir gönüllü genç kendi okulunda projeyi yürütecek. Atık pil toplama kutularını okullarına yerleştirecek olan gönüllü gençlerimiz belirlenen dilimler aralığında bu pilleri merkezimize teslim edecek. Bizler de toplanan pilleri genel müdürlüğümüze teslim edeceğiz ve toplanan piller tartılarak Türkiye genelinde en fazla pil toplayan gençlik merkezi Bakanlığımız tarafından ödüllendirilecek ayrıca bizlerde ilimizde atık pil kampanyamıza destek veren okullarımızı ve duyarlı bireyleri çeşitli sportif malzemelerle ödüllendirileceğiz” dedi.

rize-genclik-merkezi’nden-dunya’nin-pili-bitmesin-projesi-1.jpg

Gençlik Merkezi tarafından yürütülen “Dünyanın Pili Bitmesin” sosyal sorumluluk projesi Haziran ayına kadar sürecek ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından en fazla atık pil toplayan Gençlik Merkezi yapılacak törenle ödüllendirilecek.

rize-genclik-merkezi’nden-dunya’nin-pili-bitmesin-projesi-2.jpg

rize-genclik-merkezi’nden-dunya’nin-pili-bitmesin-projesi-3.jpg

rize-genclik-merkezi’nden-dunya’nin-pili-bitmesin-projesi-5.jpg