Rize Gençlik Merkezinden ‘Genç Dönüşüm’ Projeleri

Rize Gençlik Merkezinden ‘Genç Dönüşüm’ Projeleri
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve Gençlik Merkezine bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Genç Dönüşüm Atölyesi gençleri Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün tüm Türkiye de uygulamaya koyduğu "Genç Dönüşüm" projesi ve kurslarla ilgili olarak Vali Çeber’e, bilgi verdi. 

Rize  Gençlik Merkezimizin açtığı Kişisel Gelişim Atölyesinde  yüzlerce gencimizin birçok faaliyetten yararlandığını dile getirerek, Gençlik Merkezimiz ‘Genç Dönüşüm Projesi’ ile ÖSYM tarafından yapılan sınavlar sonrası  kalem setlerini gönüllü gençlerle birlikte toplayıp daha sonra ihtiyaç sahibi köy okullarına dağıtıldığını belirtti. Bunun dışında ‘Atık pil, Mavi kapak, Kâğıt, Kitap, Oyuncak’ dönüşüm projeleriyle gençlerimizde sosyal sorumluluk bilincinin oluşmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

rize-genclik-merkezinin-‘genc-donusum’-projeleri-(3).jpg

Gençlerle bir süre sohbet eden Vali Çeber, ülkemizde gençlik merkezlerine son zamanlarda önem verildiğini belirterek, “Gençlik ve spor bakanlığımızın genç dönüşüm projesiyle gençlerimizin doğaya ve insana sahip çıkmaları hepimizi sevindirmektedir. Gençlik merkezlerinde düzenlenen faaliyetlerle gençlerin kendilerini sosyal anlamda ve akademik anlamda geliştirmelerine olanak sağlanıyor. Gençlerin bu kurslardan daha çok yararlanması gerek, gönüllü gençlerimiz sorumluluk isteyen önemli bir görev üstlenmişler. Gençliğe ait geleceğe yön verecek bir çalışmanın içerisinde temsilci olmak, sorumluluk almak, sizler için gelecekte güzel hatırlayacağınız kişiliğinizi olumlu yönde geliştirecek hususlardan biri olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Gençlik temsilcileri kabullerinden dolayı Vali Kemal Çeber’e teşekkür ederek, Genç Dönüşüm Atölyelerinde ürettikleri geri dönüşüm çantalarından ve Rize’ye özgü minyatür Serender evden hediye ettiler.

rize-genclik-merkezinin-‘genc-donusum’-projeleri-(4).jpgrize-genclik-merkezinin-‘genc-donusum’-projeleri-(2).jpgrize-genclik-merkezinin-‘genc-donusum’-projeleri-(1).jpg