Rize, Güne Fetih Süresi Okuyarak ve Dua Ederek Başladı

Rize, Güne Fetih Süresi Okuyarak ve Dua Ederek Başladı
Rize'de, Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için, kent genelindeki tüm cami ve Kur'an Kurslarında Fetih Suresi okundu ve dua edildi. Uygulama operasyon devam ettiği sürece her gün yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak için bu sabahtan itibaren hareket süresince Sabah namazlarında tüm camilerde Fetih Suresi okunacağını ve Mehmetçiğin muzaffer olması için dua edileceğini açıkladı.

Başkan Erbaş’ın bu açıklamasının ardından 81 ildeki tüm camilerde sabah namazı öncesinde Fetih Süresi okunup, Mehmetçik için duada bulunurken Rize’de de tüm camilerde ve Kur’an Kurslarında Fetih Suresi okundu ve dua edildi.

Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı devam ettiği müddetçe Rize’deki tüm cami ve Kur’an Kurslarında uygulamanın devam edeceğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın operasyona katılan askerlerimiz için bu sabah itibariyle tüm Türkiye’de başlattığı uygulama Kur’an Kurslarının hafızlık eğitiminin yapıldığı yoğun bir olan Rizemiz’de de tüm Kur’an Kurslarımız ile camilerimizde bu sabah itibariyle güne Fetih suresini okuyarak başladık ve arkasından şuanda operasyonda olan askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz için dua ettik. Allah onların yardımcısı olsun. Gönülden dua ediyoruz. Allah onları muzaffer eylesin inşallah. Bu uygulamamız operasyon devam ettiği süre içerisinde bütün camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda devam edecek. Dualarımızla onları destekleyeceğiz inşallah. Allah kahraman askerlerimizi her daim muzaffer eylesin” dedi.

rizede-suriyedeki-harekata-destek-icin-camilerde-fetih-suresi-okundu-(1).jpgrizede-suriyedeki-harekata-destek-icin-camilerde-fetih-suresi-okundu-(2).jpgrizede-suriyedeki-harekata-destek-icin-camilerde-fetih-suresi-okundu-(4).jpg