Rize Günleri Etkinlikleri Başladı

Rize Günleri Etkinlikleri Başladı
Rize Valiliği öncülüğünde Ankara Rize Dernekleri Federasyonu organizasyonu ile düzenlenen 'Rize Günleri Etkinlikleri' Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı kutlamaları münasebetiyle düzenlenecek etkinlikler 5 Mart'a kadar devam edecek. 

Etkinliklerin ilk gününde Rize'nin doğası, mutfağı, el sanatları, Rize bezi, müziği, tulumu, kemençesi, şairleri, ressamları, atmacaları, su sporları sergilendi. Başta turizm olmak üzere yerel ve ulusal alanda Rize markalarının, mutfağının en güzel ürünlerinin satışının gerçekleştirildiği stantlara vatandaşların ilgisi oldukça büyüktü. Etkinliklere yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve diğer Karadenizli milletvekillerinin katılması bekleniyor. 

Rize Günleri Etkinlikleri, Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Rize Üniversitesi, Çay Kur Genel Müdürlüğü, Rize Ticaret Borsası, Rize Sanayi ve Ticaret Odası, ilçe belediyeleri, özel firmalar, Çay sektörü temsilcilerinin destekleriyle düzenleniyor. Etkinliklerde Rize'nin tarihi ve kültürünü anlatan dinletiler, paneller, söyleyişler düzenlenmesi yanı sıra Rize'nin yetiştirdiği bilim adamları, düşünürler, siyasetçiler, sanatçılar ve sporcular da katılacak.