Rize Hafızlar Derneği İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı

Rize Hafızlar Derneği İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı
Rize İmam Hatip Ortaokulu (RİHO) Hafızlık Proje Okulunun hamisi ve hadimi olarak kurulan Rize Hafızlar Derneği (RİHAD) ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Dinî faaliyetlerde Rize'de eşgüdümlü çalışmayı desteklemek, planlanan eylem ve işlemlerde beraberliği temin etmek, hafızlar arasında koordineyi güçlendirmek, hizmette doğurtkanlığı elde etmek ve yapılan işlemleri izlemek maksadıyla gerçekleştirilen toplantı Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Selim Özhabiboğlu'nun Kur'ân tilavetiyle başladı.

Toplantıda bir konuşma yapan RİHAD Kurucu Başkanı Mustekim Kaba, “Bugün burada nitelikli Hâfızların daha iyi yetişmesine yönelik RİHAD'ın hazırladığı ve uygulamaya koyacağı projelerini kurul üyelerimizle paylaştık ve tanıtımını birlikte yapmaya çalıştık. Ayrıca onların bu projeler hakkındaki değerli görüşlerini dinledik. Projelerden birkaçı; Genç Muhafızlar Buluşması, Hafızlık yolunda Kur'ân Kursu ve Okul Öğrencilerine Yönelik Moral ve Motivasyon Konferansları, Rehber olarak Kur'ân-ı Kerim buluşmaları, Her Haneden bir Hafız Yetiştirme, Hafızlık Bursu, İlim Talebelerine İftar, Hafızlar özelinde Kamp Projesi, Öncü Nesiller projesi, Gençlik Teşkilatlanma Projesi, Kültür ve sanat Projesi, Eğitim kapsamında çalışma projesi. Bunun dışında her yönetim kurulu üyemizin kendi civar Kur'ân kursları ile ilgili şikâyeti, sorunu ve önerisi varsa tespit edip RİHAD genel merkezine rapor edilmesi üzerinde durduk. Amacımız bu projeler sayesinde, yetenekli çocuklarımızı daha ileriye çıkartarak ulusal hatta uluslararası areneda layık oldukları alanlara taşımak, onların yeteneklerine dikkat çekmek, burs ve maddi destek sağlamak, sonuçta vatan ve millet için başarılı ve üretken evlatlar yetiştirmektir.” dedi.

3 Mart 2023'te Rize Merkezli kurulan Rize Hafızlar Derneği (RİHAD)'ın Kurucu Başkanlığına Mustekim Kaba, Kurucu Başkan Yardımcılığına Zeki Kuvel, Kurucu Sekreterliğine Mehmet Mercan, Kurucu Muhasipliğine Adem Erkan, Kurucu üyeliklerine Mustafa Türüt, Yavuz Selim Özhabiboğlu ve Fatih Emiroğlu yer aldı.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum