Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Finallerine Katılmaya Hak Kazandı

Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Finallerine Katılmaya Hak Kazandı
Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Giresun'da düzenlenen bölge yarışmasında 3.’lük elde ederek, Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Okul Sporları Federasyonu ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Şubat ayında organize edilen Halk Oyunları İl Yarışmasında gençlerde Rize İl Birincisi olarak Rize’yi Giresun’da yapılacak Bölge Şampiyonasında temsil etmeye hak kazanan Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Giresun’da düzenlenen yarışmada elde ettiği derece ile Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Giresun'da düzenlenen grup birinciliği yarışmasında 89,60 puanla üçüncülük kazanan Rize ekibinde bölge birinciliğinin kıl payı kaybedilmesinin üzüntüsü yaşanırken, Sakarya’da düzenlenecek Türkiye Finallerine katılacak olmanın sevinci de yaşanıyor.

rize-halk-egitim-merkezi-halk-oyunlari-ekibi,-giresunda-duzenlenen-bolge-yarismasinda-3.’luk-elde-ederek,-turkiye-finallerine-katilmaya-hak-kazandi-(3).jpg

Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi Antrenörü Musa Taşçı elde ettikleri başarının tesadüf olmadığını ifade ederek, planlı ve disiplinli çalışmalarının meyvesini Türkiye Finallerine katılacak sonucu elde ederek aldıklarını söyledi.

okullar-arasi-halk-oyunlari-grup-musabakalari-yapildi.jpg

Böyle bir sonucu beklediklerini kaydeden Taşçı, amaçlarının Rize’ye grup birinciliği ile dönmek olduğunu ifade ederek, 2 puanla grup birinciliğini kaçırmalarının hüznünü yaşadıklarını ancak buna rağmen Türkiye Finaline katılacak olmalarından dolayı sevinçli ve gururlu olduklarını belirterek, Sakarya’da yapılacak olan Türkiye Finallerinde de iddialı olduklarını ve Rize’ye Türkiye derecesi getirmek istediklerini kaydetti.

Taşçı ayrıca başarıda emeği geçen ve kendilerinden desteklerini esirgemeyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bahri Güral ile ekip oyuncularına ve ailelerine teşekkür ve şükran borçlu olduğunu kaydetti.

rize-halk-egitim-merkezi-halk-oyunlari-ekibi,-giresunda-duzenlenen-bolge-yarismasinda-3.’luk-elde-ederek,-turkiye-finallerine-katilmaya-hak-kazandi-(2).jpg

Giresun’da yapılan bölge birinciliği yarışmalarında Bayburt ekibi 91.60 puanla birinci olurken, Trabzon 90,20 ile ikinci, Rize ise 89,60 puanla üçüncü olarak 27 Mayıs 2016'da Sakarya'da yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

okullar-arasi-halk-oyunlari-grup-musabakalari-yapildi1.jpg

Yarışmada Ordu 88,40, Kars 88,20, Artvin 87,80, Amasya 86,60, Tokat 85,80, Gümüşhane ekibi 85,20 puanla sıralamada yer alırken, Erzincan temsilcisi ise diskalifiye oldu.

rize-halk-egitim-merkezi-halk-oyunlari-ekibi,-giresunda-duzenlenen-bolge-yarismasinda-3.’luk-elde-ederek,-turkiye-finallerine-katilmaya-hak-kazandi-(4).jpgrize-halk-egitim-merkezi-halk-oyunlari-ekibi,-giresunda-duzenlenen-bolge-yarismasinda-3.’luk-elde-ederek,-turkiye-finallerine-katilmaya-hak-kazandi-(1).jpg