Rize Havaalanına Zihni Derin'in Ovit Tüneline Ekrem Orhon'un İsmi Verilsin

Rize Havaalanına Zihni Derin'in Ovit Tüneline Ekrem Orhon'un İsmi Verilsin
MÜSİAD Rize Şubesi Başkanı Mahmut Dabak, Rize'ye yapılacak havaalanı ile yapımı devam eden Ovit Tüneli'ne isim teklifinde bulundu.

MÜSİAD Rize Şubesi Başkanı Mahmut Dabak, Rize’de şehrin Güney’e doğru gelişebilmesi için yeni yapılacak kamu binalarının şehrin güneyinde inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Dabak, ayrıca Rize'ye yapılacak havaalanı ile yapımı devam eden Ovit Tüneli'ne isim teklifinde bulundu.

Dabak, Rize Hava Alanı konusunda havaalanının yapılacağından emin olduklarını belirterek, gelişen teknoloji, artan ulaşım ihtiyacı ve maddi imkanlar göz önüne alındığında bunun Rize için zor bir yatırım olmadığına vurgu yaptı. Dabak, ayrıca yapılması planlanan Rize Hava Alanı’na çay bitkisini Rize’ye kazandırarak bölge ekonomisinin gidişini değiştiren Zihni Derin’in, yapımı süren Ovit Tüneli’ne ise tünel için geçmişte büyük mücadeleler veren eski Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un isminin verilmesini istedi.

mahmut-dabak-esra-alemdaroglu.jpg

YENİ YAPILACAK KAMU BİNALARI ŞEHRİN GÜNEYİNDE İNŞAA EDİLİRSE ANCAK O ZAMAN ŞEHİR GÜNEYE DOĞRU GELİŞİR

Rize’nin gelişip büyüyebilmesi için şehrin mutlaka Güney’e doğru büyümesi gerektiğini belirten Dabak, bunun da kamu yatırımlarının Güney’de yapılması ile sağlanabileceğini belirtti. Dabak, “Rize’nin girişinden çıkışına kadar sehri Rizeliler cezalandırılmak istenirmiş gibi çok sayıda kamu binası zincir gibi sahilde yapılmış. Okullar ve hastane şehir çerisinde. Artan araç sayısı şehir hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Şehrin gelişip büyüyebilmesi ve nefes alabilmesi için Güney’e doğru yayılmamız gerekiyor. Buda ancak yeni yapılan veya yenilenmesi düşünülen kamu binalarının şehrin Güney’inde yapılması ile mümkün olur. Bunu yapmadan vatandaşlardan şehrin Güney’inde yerleşim yerleri inşa etmelerini istemek haksızlıktır” dedi.

Dabak ayrıca Rize’de Belediye Başkanlığı’na talip olan adaylara seslenerek, “Rize’de şehrin girişi Derepazarı İlçesi’dir. Derepazarı İlçesi vatandaşlarımız mağdur edilmeden ciddi bir kentsel dönüşümden geçirilerek Rize’ye mükemmel bir şehir girişi kazandırılabilir" diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Hava Alanının İsmi Bellidir Tartışmaya Gerek Yok