Rize Havaalanında Dönüşü Olmayan Yola Girildi

Rize Havaalanında Dönüşü Olmayan Yola Girildi
Rize'ye havalimanı yapılması yönünde yapılan çalışmalar dönüşü olmayan bir yola girdi. Havaalanı Raporu Başbakan Erdoğan'a ulaştı, Rize'de yer belirleme çalışmaları hız kazandı.

Rize'den diğer şehirlere ulaşmak için yıllardır sadece karayolu yolculuğu veya Trabzon üzerinden uçak yolculuğu yapmak zorunda kalan Rize, artık maküs talihini yeniyor ve bu çileden kurtarıyor.

Rize'ye havalimanı yapılması konusunda uzun zamandır yapılan çalışmalar Rizelinin yüzünü güldürecek noktaya geldi. Geçtiğimiz günlerde Rize'de başlatılan yer belirleme çalışmalarının ardından Rize havalimanı konusundaki rapor da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırıldı ve Rize'de yer belirleme çalışmalarına hız verildi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın son Rize ziyaretinde Rize’ye bir havaalanı yapılabilmesi için yeterli yolcu sayısının olup olmadığını araştırılması yönünde rapor istemesinin ardından Rize Milletvekili Hasan Karal'ın başkanlığındaki STK’lar ile Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Kent Konseyi Hava Limani Çalışma Gurubu başkanının içerisinde yer aldığı heyetin hazırladığı Rapor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırıldı. Rize'ye havaalanı yapılması konusunda uzman kadrolardan oluşan ilgili kurumlar da detaylı çalışma raporlarını hazırlamak için Rize bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.

1.20131110184724.jpg

Öte yandan yapılan çalışmalarda Rize hava limanın bugünkü şartlarda yapılması halinde yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuş kapasitesinin olduğu tespiti yapılmıştı. Aynı raporda Havaş’ın Rize’ye günde 17 otobüs seferi düzenlediği ve özel araçları ile birlikte Rize bölgesinden Trabzon hava limanını kullanan günlük yolcu sayısının ortalama 2500 kişi olduğu belirlenmişti.

Tüm bu gelişmelerden sonra Rize’ye hava limanın yapılması Rize’yi  çok hızlı ulaşabilinen iller arasına katacağından başta turizm olmak üzere diğer sektörlerde de  çok önemli gelişmeler yaşanacağı belirtildi.

Ayrıca Rize’ye hava limanının yapılması ile birlikte Rize havaalanının Erzurum ve Trabzon hava limanlarına çok önemli bir alternatif ve destek ulaşım alt yapısı olacağı bildirildi.

2.20131110184737.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'ye Müjdeler Olsun... Rize Havaalanı'nda Müjdeli Haber...