Rize Havalimanı İçin ÇED Toplantısı Yapılacak

Rize Havalimanı İçin ÇED Toplantısı Yapılacak
Rize’de yapılacak havalimanı için ÇED süreci başlatılmış olup, ÇED bilgilendirme toplantısı havalimanının yapılacağı Pazar ilçesinde yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Rize Havalimanı için ÇED Bilgilendirme Toplantısının 18 Kasım Salı günü saat 14.00’te Pazar İlçe Belediye Binası Konferans Salonunda yapılacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Rize ili Pazar ilçesiYeşilköy ve Pazar Yerleşim yerleri arası mevkiinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Rize Havalimanı Projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 8. Maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup projeye uygun ÇED Süreci başlatılmıştır.” İfadelerine yer verilerek;

“Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 18/11/2014 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya RİZE Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler.” Denildi.