Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

1800 Günü İzah Etsinler

1800 Günü İzah Etsinler

Hani bazı kişiler diyebilir ki, havalimanını yapsınlar da ne kadar zamanda yaparlarsa yapsınlar!

​Şahsen öyle düşünemiyorum! Yanlış düşünmüşte olabilirim! Fakat önemli olan şey öyle veya böyle düşünmek değil, düşündüğünü sağlam delillere dayandırmaktır!

​Şahsen sesli düşünen bir kişiliğim var! Herkesinde böyle olmasını isterim!

​Yani başkasına bir hakaret olmadıktan sonra kişiler düşüncesini söylemelidirler!

​Benim düşündüğüm gibi düşünmeyen kişilerde, mert bir şekilde karşıma çıkıp gerekçelerini ortaya koyarsa bundan da memnun olurum!

​Şimdi gelelim konuya, şu anda Başbakan olan Binali YILDIRIM o zaman Ulaştırma Bakanı idi, Ordu-Giresun Havalimanının temelini atarken aynen şu mealde konuşmuştu; “Ordu’nun plakası 52 Giresun’un 28, Giresun’un 8’ini Ordu’nun 52’sinin yanına getirirsek 528 eder. İhaleyi alan müteahhide dönüp bu havalimanını 528 günde bitir” demişti. O da kabul etmişti.

​Ordu-Giresun Havalimanı da takriben 3,5 yılda (yaklaşık 1000 gün) bitti. Geç kalmasının sebebi de projede tadilat yapıp ek ilaveler yaptıkları içindi.

​Rize-Artvin havalimanına gelirsek, daha başlangıç aşaması ve Ordu-Giresun’dan da bir tecrübemiz olmasına rağmen tam 1800 gün olarak süreyi belirliyorlar!

​Deniyor ki, burası daha derin! Doğru daha derin, orasının derinlik ortalaması 9-10 metre iken Rize-Artvin Havalimanının derinlik ortalaması 17 metre!

​Bu derinlik farkı süreyi ne kadar uzatır? Uzatsın 2 ay,3 ay! Hatta çalıştıracağın kamyon sayısını arttırırsan o fark bile ortadan kalkar!

​Be kardeşim, bunu bahane edip süreyi 3,5 -4 katına çıkarmak ne demek oluyor!

​Şahsen bu tezat beni bölgede yaşayan bir kişi olarak rahatsız ediyor ve konunun karambole getirilmesi şahsen ağırıma gidiyor!

​Bu 1800 günü belirleyenlere karşı direnecek olan Rize’nin ve bölgenin üst düzey yetkilileridir! Bize düşen, bildiğimizi ve gördüğümüzü söylemektir!

​Bu görüşümü yanlış bulan varsa gerekçeleriyle beraber söylesin! Söylesin ki, belki biz yanlış düşünüyoruz!

​Şunu da söyleyelim ki, bu havalimanı Rize ve bölge için çok geç kalınmış bir yatırımdır!

​Bölge halkı bu konuda cesaretli ve rahat olsun! Bu tesisin arkasında dimdik dursun! Kimsenin iltimasıyla olmadı bu iş! Bu Rize’nin ve bölge halkının anasının ak sütü gibi helalidir!

​Millet deveyi hamudu ile beraber yutarken, kimsenin gıkı çıkmıyor! Rize’ye hakkı olan bir yatırım yapılacak diye bazı kesimler kulaklarını tilki gibi dikiyor!

​Aziz Rizelim! Bu konularda rahat ve cesaretli ol ve de duygusal davranma!

​Bu havalimanı senin geciktirilmiş bir hakkındır!

​Saygılarımla…​​​

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
13 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi