Rize Hentbolde Tarih Yazdı. 2 Erkek, 1 Kadın Takımı 1 Lig'e Yükseldi

Rize Hentbolde Tarih Yazdı. 2 Erkek, 1 Kadın Takımı 1 Lig'e Yükseldi
Türkiye Hentbol Erkekler Ligi 2. Lig ekiplerinden Rize Belediye Spor Kulübü ve Çaykur Rizespor GSK takımları ile Kadınlar Hentbol 2. Lig takımlarından Çaykur Rizespor, play off son maçları öncesinde 1. Lige yükselmeyi garantiledi.

2021-2022 Türkiye Hentbol Erkekler Ligi 2. Lig 6 Grupta oynanan maçlarla tamamlanırken E Grubunda mücadele eden Rize Belediye Spor Kulübü ile Çaykur Rizespor GSK’dan E Grubunu namağlup olarak 1. Sırada tamamlayan Çaykur Rizespor ile gruptaki 2 mağlubiyetini Çaykur Rizespor’dan alan Rize Belediyesi grup 2.’si olarak play off’a kaldı.

4 Nisan’da Ankara’da başlayan Play Off maçlarında Çaykur Rizespor GSK A Grubunda mücadele ederken, Rize Belediye Spor Kulübü ise B Grubunda yer aldı. İlk 3 sırayı alacak takımların 1. Lige yükseleceği gruplarda yarın oynanacak son maçlar öncesinde Çaykur Rizespor GSK oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlikle namağlup olarak liderlik koltuğunda otururken, B Grubunda mücadele eden Rize Belediye Spor Kulübü ise 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 2. Sırada bulunuyor. Her iki temsilcimiz de son maçlar öncesinde ilk 3 sırada yer almayı garantilediğinden 1. Lige yükselmeyi başardı.

8 Nisan Cuma günü play off son maçında Ankara THF Spor Salonunda saat: 14.00’da başlayacak karşılaşmada kendisi gibi 1. Lige yükselmeyi garantileyen 3. Sıradaki Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor GSK, play offta oynadığı maçlarda şu sonuçları elde etti:

Çaykur Rizespor GSK – 1954 Hendek Spor Kulübü : 45-32

Elazığ Gençlik Sk - Çaykur Rizespor GSK : 22-32

Yozgat Bld. Bozok Hentbol SK - Çaykur Rizespor GSK : 31-31

Çaykur Rizespor GSK – Kızıltepe Spor Lisesi SK : 43-28

caykur-rizespor-hentbol-erkek-takimi.jpg

B Grubunda mücadele eden ve Play Off maçlarına Konya B.Bld. SK’ya mağlup olarak başlayan Rize Belediye Spor Kulübü, daha sonra oynadığı 3 maçı da kazanarak 2. Sıraya yerleşti ve 1. Lige yükselmeyi garantiledi.

Rize Belediye Spor Kulübü, play off’taki son maçında 8 Nisan Cuma günü saat: 13.30’da Ankara Mamak Başak Gençlik ve Spor Merkezinde oynanacak mücadelede Sakarya B.Bld. ile karşı karşıya gelecek.

Rize Belediye Spor Kulübü’nün play off maçlarında elde ettiği sonuçlar şöyle:

Rize Belediye Spor Kulübü - Konya B.Bld. SK : 22-29

Karabağlar Atatürk TML Sk - Rize Belediye Spor Kulübü : 24-29

Everest Yapı Yenidoğan Sk- Rize Belediye Spor Kulübü : 23-34

Rize Belediye Spor Kulübü – Dikili Belediye Spor Kulübü : 40-28

rize-belediyesi-hentbol-takimi-foto.jpg

2. Lig Kadınlar C Grubunu namağlup lider tamamlayan Çaykur Rizespor Kadın Hentbol takımı ise Sinop’ta oynanan Play Off maçlarında A grubunda yer aldı. Play Off 5. Haftasında oynanacak olan son maç öncesinde Rize temsilcisi grup maçlarındaki gibi play off maçlarının da tamamını kazandı ve liderlik koltuğunda yer alarak 1. Lige yükselmeyi garantiledi.

Çaykur Rizespor Kadın Hentbol Takımı yarın play off’un son maçında saat:16.00’da Sinop Merkez Yeni Spor Salonunda Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa ile karşılaşacak.

Çaykur Rizespor Kadın Hentbol Takımının play off maçlarında elde ettiği sonuçlar şöyle:

Samsun Gençlik Spor Kulübü - Çaykur Rizespor : 19-32

Çaykur Rizespor – Odunpazarı Gençlik Spor Klb: 34-23

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü – Çaykur Rizespor : 24-38

Siirt Gençlik Konseyi Spor Kulübü - Çaykur Rizespor : 28-36

caykur-rizespor-hentbol-kadin-takimi.jpg