Rize Hoca'sına Akın Etti Salon Zavendikli'ye Yetmedi

Rize Hoca'sına Akın Etti Salon Zavendikli'ye Yetmedi
5 yıl önce Rize’de miting gibi cenaze töreniyle Hakk’a uğurlanan gönül insanı, kanaat önderi Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi’nin 5. anma programına salon yetmedi.

Rize’nin gönül insanı, Kanaat önderi  Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi vuslatının 5.yıldönümünde İsmail Kahraman Kültür Merkezinde anıldı. Büyük ve küçük salon olmak üzere 900 kişi kapasiteli Kültür Merkezinin 2 salonunu hınca hınç dolduran vatandaşlar salonun yetersiz kalmasına neden olurken, sinevizyon yardımıyla çok sayıda vatandaş ise programı ayakta ve koridordan takip etti.

Anma programına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Eşi Menduha Kasap, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize İl Müftü Vekili  Rüstem Can, Rize Müftü Yardımcıları Rize Belediye Başkan Yardımcıları, Güneysu Belediye Başkanı  Halil Turan,  Rize Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Rize Belediye Özel Kalem Müdürü İshak Alim, İrşad Vakfı Başkanı Ahmet Ali Saruhan, Hidayet Vakfı Başkanı Resul Bölükbaş, Daire Müdürleri, İrşad Vakfı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

zavendikli-musta-yildiz-hoca-olumunun-5.-yildonumunde-rizede-anildi-6.jpg

Vuslatının 5.yıldönümünde Rize Merkez Vaizi Gönül insanı Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendinin anma programı Kurra Hafızı Mustafa Türüt’ün Kur’an-ı  Kerim okuması ile başladı.

İrşad Vakfı Başkanı Ahmet Ali Saruhan’ın açılış konuşmasını yaptğı programın.  Selamlama konuşmalarını Rize Hidayet Vakfı Başkanı Resul Bölükbaş ve Müftü Vekili Rüstem Can gerçekleştirdi.

Kaside ve Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile davetlilerin manevi huzur iklimini yaşadığı Anma Programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap’ın mesajları okundu.

Programda son konuşmacı olarak Rize Eski Belediye Başkanı Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, bir buçuk saat süren konuşma yaptı.

Yılmaz,konuşmasında  yer yer Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendiye ithafen; “Onun gibi “Yıldız” lar cümlesini kurarak, Mustafa Yıldız Hocaefendi, İnsanımızın eğitimine önem vermiş İnsan üstü denilebilecek  bir gayretle hizmet etmiş, hastahaneye kaldırıldığı güne kadar aktif hizmetlerine devam etmiştir. Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca, bu manayı teyid eden önemli bir Allah dostu idi. Tarih boyu Rize’den çıkan değerli din alimlerinin zamanımıza bir uzantısı idi. “ dedi.

Anma Programı, İrşad Vakfının, Rize Belediye Eski Başkanı Şevki Yılmaz ve Müftü Vekili Rüstem Can’a, Plaket takdimleri ile sona erdi.

ahmet-ali-saruhan.jpg

sevki-yilmaz.20141020121328.jpg

resul-bolukbas.jpg

rustem-can.20141020121356.jpg

zavendikli-musta-yildiz-hoca-olumunun-5.-yildonumunde-rizede-anildi-3.jpg

zavendikli-musta-yildiz-hoca-olumunun-5.-yildonumunde-rizede-anildi-4.jpg

zavendikli-musta-yildiz-hoca-olumunun-5.-yildonumunde-rizede-anildi-5.jpg

zavendikli-musta-yildiz-hoca-olumunun-5.-yildonumunde-rizede-anildi-1.jpg

zavendikli-musta-yildiz-hoca-olumunun-5.-yildonumunde-rizede-anildi-2.jpg